LIGE PETICE

Neuer: Zašto Bayern dovodi novog golmana kada ima mene i odličnu rezervu?

Foto: Gulliver / Getty Images

MANUEL NEUER, legendarni golman i kapetan Bayerna, i dalje je ljut na klub, posebno na sportskog direktora Hasana Bracu Salihamidžića. 

Za dva mjeseca Neuer navršava 34 godine, a u Bayernu je već osam i pol godina. Zato mu je klub našao zamjenu i to na istom mjestu odakle je u ljeto 2011. doveo Neuera. Na ljeto iz Schalkea u Bayern kao slobodan igrač dolazi Alexander Nübel, golman 11 godina mlađi od Neuera.

Bild je otkrio da je tijekom prvenstvene pauze Salihamidžić pozvao Neuera na razgovor kako bi mu izložio klupski plan za iduću sezonu. Po njemu bi Neuer od ljeta trebao pripremati nasljednika tako da mu prepusti 15-ak utakmica tijekom sezone. Prema pisanju spomenutog izvora, Neuer je decidirano to odbio i odgovorio kako nikome neće prepustiti nijednu utakmicu te da želi igrati sve mečeve iduće sezone, uključujući i prijateljske.

Nova godina nije omekšala Neuera. Kicker s Bayernovih zimskih priprema u Dohi prenosi njegove oštre poruke: "Nübel je dobar golman, ali mi već imamo jako dobrog golmana. Sven Ulreich uvijek je jako dobro obavljao posao mijenjajući me."

Što se tiče zaoštravanja konkurencije na ljeto, Neuer govori: "Uopće me ne zanima što dolazi novi vratar, ali moram istaknuti da ja u ovom klubu nisam rezerva, nego glavni golman i da uvijek želim braniti. Ako sam ja spriječen, mislim da prvi priliku treba dobiti Ulreich."

Neuer će zahtijevati da u njegovom novom ugovoru stoji da je on prvi golman: "Naravno da ću postaviti neke preduvjete da bismo uopće pregovarali o novom ugovoru. Imam već zamisli o tome, ali neću ih otkriti. Međutim, postoje neki moji principi od kojih neću odstupiti i koje i sami možete zamisliti."

Za kraj, poslao je poruku Salihamidžiću, premda ga nije imenovao: "Kada se održi sastanak iza zatvorenih vrata, ništa s njega ne smije procuriti u javnost. Zato se to zove 'sastanak u četiri oka'. Ja, kao jedan od dva sudionika tog sastanka, nisam nikome rekao ništa, a ostali neka rade kako ih volja."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.