Neuništivi Murray spasio meč loptu i nakon pet sati igre prošao u 2. kolo Melbournea

Foto: EPA-EFE

ANDY MURRAY plasirao se u 2. kolo Australian Opena pobjedom protiv Mattea Berrettinija 6:3, 6:3, 4:6, 6:7, 7:6 nakon četiri sata i 54 minute igre. Murray, koji će u svibnju napuniti 36 godina, spasio je meč kod vodstva Talijana 5:4 u petom setu i u onda u "super tie-breaku" došao do velike pobjede.

Britanac je na kladionicama bio teški autsajder, ali je sjajno ušao u meč i nakon manje od sat i pol igre imao 2:0 u setovima. Talijan je puno griješio, ali se stabilizirao početkom trećeg seta i onda počeo igrati puno bolje. Kad je izjednačio na 2:2 u setovima, izgledalo je kao da će Murray ipak puknuti, ali je on u petom setu našao neku novu energiju i uspio je okrenuti meč u svoju korist.

"Osjećat ću bolove večeras i sutra, ali trenutačno sam strašno ponosan i jako sretan. Jako puno sam radio da se dovedem u poziciju da mogu igrati ovakve mečeve i to mi se vratilo. Imao sam malo i sreće, ali mislim da smo obojica igrali jako dobar tenis", rekao je nakon meča Murray koji tenis već neko vrijeme igra s metalnim kukom. U drugom kolu čeka ga pobjednik susreta Kokkinakis - Fognini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.