Neville: Gvardiol se pretvorio u Maldinija

Foto: EPA

U DERBIJU desetog kola Premier lige Manchester City je na Old Traffordu pobijedio gradskog suparnika United 3:0. Junak utakmice bio je Erling Haaland koji je zabio dva gola (26 - 11 m, 49) te asistirao Philu Fodenu za treći pogodak na utakmici u 80. minuti. Svih 90 minuta za engleskog prvaka odigrao je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol na poziciji lijevog beka.

Mateo Kovačić ušao je umjesto Juliana Alvareza u 87. minuti. Nakon utakmice Gvardiolovu igru prokomentirao je Gary Neville, ugledni engleski analitičar i nekadašnji kapetan Manchester Uniteda. Neville je bio očaran kako je Gvardiol odigrao svoju rolu i na kraju kratko zaključio: "Gvardiol se pretvorio u Maldinija. Bio je nesiguran na početku, ali to je poseban igrač. Apsolutni dragulj."

Paolo Maldini je jedan od najboljih obrambenih igrača svih vremena, koji je od 1984. do 2009. igrao za Milan, a od 1988. do 2002. za reprezentaciju Italije. Maldini je igrao na pozicijama stopera i lijevoga beka i kroz čitavu karijeru je bio dominantna figura na terenu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.