Nevistić spasio Dinamo. Znate li kada je suđen zadnji penal protiv Dinama u SHNL-u?

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO je u sklopu 23. kola SuperSport HNL-a slavio protiv Varaždina s minimalnih 1:0. Jedini strijelac na utakmici, baš kao protiv Betisa prije tri dana, bio je Bruno Petković iz kaznenog udarca u 18. minuti. Petković je tako izbio na drugo mjesto ljestvice strijelaca s devet golova ove sezone, a ispred njega je Osijekov napadač Ramon Mierez, koji ima 10 golova.

Ipak, junak Dinama je vratar Ivan Nevistić, koji je prvo u 81. minuti obranio kazneni udarac napadaču Varaždina Marku Dabri, a onda u samoj završnici sjajno obranio zicer Jurici Poldrugaču. Kazneni udarac skrivio je Maxime Bernauer, koji je nespretno igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Bio je to prvi kazneni udarac koji je suđen protiv Dinama u SHNL-u još od 23. srpnja 2022. godine kada je Dinamo gostovao u Koprivnici i pobijedio Slaven Belupo 1:5. Zanimljivo, kao i danas, ni onda nisu primili gol iz penala. Pucao ga je Mario Marina u drugoj minuti utakmice, Dominik Livaković je obranio, a Marina je nakon odbijanca zabio gol za vodstvo.

Uz to, posljednji igrač koji je uspio realizirati kazneni udarac protiv Dinama u SHNL-u bio je njegov sadašnji nogometaš Sandro Kulenović, koji je zabio za Lokomotivu protiv Dinama u Kranjčevićevoj 1. svibnja 2022. godine u 30. minuti utakmice, a susret je završio remijem 1:1.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.