oi tokio

Nevjerojatna braća u Tokiju objavila oproštaj od reprezentacije

Foto: Kyle Terada-USA TODAY Sports

PAU i MARC GASOL, Katalonci i jedni od najvećih sportaša u povijesti Španjolske, nakon poraza od SAD-a u četvrtfinalu Olimpijskih igara objavili su oproštaj od reprezentacije. 

Zanimljivo i simbolično, braća Gasol su se od reprezentacije Španjolske oprostila u tokijskoj Saitami, dvorani u kojoj su prije 15 godina osvajanjem svjetskog prvenstva krenuli u nezabilježenu žetvu medalja s nacionalnom momčadi.

Pau (41) je sa Španjolskom na velikim natjecanjima osvojio 11 medalja. Najznačajnija su tri europska zlata, jedno svjetsko zlato te dva olimpijska srebra i jedna bronca na najvažnijoj sportskoj manifestaciji.

Marc (35) je sa Španjolskom na velikim natjecanjima osvojio devet medalja. Najznačajnija su dva europska zlata, dva svjetska zlata te dva olimpijska srebra. 

"To je moja zadnja utakmica sa Španjolskom, vidjet ćemo i je li zadnja utakmica u karijeri. Hvala svima što ste uvijek bili tu. Iz dubine mog srca", rekao je Pau kojem su ovo bile pete Olimpijske igre,

"Ova eliminacija neće baciti sjenu na sjajnih 20 godina i na činjenicu da smo došli ovdje", dodao je legendarni centar španjolske reprezentacije.

I njegov mlađi brat Marc, također centar, objavio je oproštaj od reprezentacije. "Mlađi trebaju igrati. A da bi oni mogli igrati, stariji im se trebaju maknuti s puta", kazao je 36-godišnji Gasol.

"U sportu nikada ne možeš znati. Posebno kada igrate protiv momčadi kakav je SAD... Zahvalan sam svima što mogu sudjelovati na ovim Igrama", rekao je za kraj Pau Gasol koji zbog ozljede stopala nije igrao skoro dvije godine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.