REGIJA

Nevjerojatni Srbin proglašen igračem sezone u Championshipu

Foto: Profimedia

SRPSKI napadač Aleksandar Mitrović očekivano je dobio nagradu za najboljeg igrača Championshipa, drugog razreda engleskog nogometa. 27-godišnji centarfor odigrao je 41 utakmicu i zabio isto toliko golova. Nevjerojatnom statistikom vratio je Fulham u elitni razred te će kultni londonski klub od iduće sezone igrati u Premiershipu.

"Bila je to sjajna sezona na osobnom nivou. Kao napadač pokušavate postići što više golova. Uvijek želite sve više i više. Ostalo je još nekoliko utakmica, vidjet ćemo gdje ću stati", rekao je Mitrović pa dodao: "Otkako je došao novi trener, stvorili smo vlastiti stil koji meni jako odgovara. Kao i ostalima, izvlači maksimum iz svakog igrača. Poslije onakve prošle sezone u Premier ligi, bilo je teško nastaviti jer nismo bili na dobrom nivou mentalno."

"Znali smo koliko će ova liga biti naporna, nije lako vratiti se ovdje. Pokazali smo želju da držimo vrh lige čitavu sezonu", zaključio je napadač koji je i najbolji strijelac u povijesti srpske reprezentacije s 44 gola u 70 utakmica.

Mitroviću nedostaju još dva pogotka da sruši rekord engleskog ligaškog sustava od reforme koja je bila 1992. godine, nakon čega je i nastao Premiership kakav danas poznajemo. U čitavom dosadašnjem dijelu karijere Mitrović je dao 204 gola u 475 nastupa.