NFL

NFL klub iz Washingtona dobio novo ime

Foto: Profimedia

AMERIČKA profesionalna momčad u američkom nogometu iz Washingtona od srijede ima novo ime, a to je Commanders. Momčad je osnovana još 1932. godine u Bostonu kao Braves, od 1933. do ljeta 2020. je nosila ime Redskins, no onda je zbog pritiska javnosti i sponzora morala odustati od tog imena zbog rasističkih konotacija koje je ono imalo.

U posljednje dvije sezone tako je sastav iz Washingtona u NFL-u nastupao pod imenom Washington Football Team. Klupske boje i dalje će biti tamnocrvena i zlatna, navodi se u klupskom priopćenju u kojem se objašnjava i kako je došlo do promjene imena momčadi.

"Novi identitet kluba utjelovljuje najjače aspekte Washingtonove priče i odaje počast bogatoj klupskoj povijesti i kulturi koju su utemeljili igrači koji su uzimali stvari u svoje ruke kako bi ostvarili uspjeh te razbili barijere kako na terenu tako i izvan njega. Novo ime je rezultat 18-mjesečnog procesa s navijačima, bivšim i sadašnjim igračima i vođama zajednica diljem grada Washingtona te država Maryland i Virginia."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.