NI RONALDO, NI MESSI Evo tko su najbrži nogometaši na svijetu

Foto: Getty Images / Guliver Image

ZAŠTITNI znak suvremenog nogometa svakako je brzina. Uzalud neki igrač posjeduje urođeni talent i uzalud ima vic u igri. Mora biti fizički savršeno pripremljen, a i što brži kako bi bio neuhvatljiv za nabrijane protivnike na travnjaku.

I dok su nekada nogomet mogli igrati svi, posebno majstori čija su noćna mora bile teretane i tjelesne vježbe, danas je potpuno drukčije.

"Vidite, ovo ovdje vam je teretana, ali ja tu ne zalazim", rekao je davno Dejan Savićević novinarima iz Crne Gore tijekom njihove posjete čuvenom Geniju u Milanellu. 

No to je možda bilo moguće tada, ali danas su fizička spremnost i brzina vrlo važne. Nogometaši su doslovno strojevi koji napreduju iz dana u dan, a ljestvica onih najbržih doista je čudesna. Ima poznatih, ali i manje poznatih imena u Top 10. 

10. Wayne Rooney (Everton) - 31,2 km/h

Iako je posljednjih godina stagnirao, najbolji strijelac Engleske i Manchester Uniteda u povijesti službeno je deseti najbrži nogometaš na svijetu. Ovom podatku sigurno se raduju u Evertonu, gdje se Rooney vratio nakon 13 godina. 

9. Lionel Messi (Barcelona) - 32,5 km/h

Jedan od najboljih nogometaša u povijesti, a za mnoge i najbolji svih vremena, našao se na devetom mjestu. Priznajemo, očekivali smo ga bliže vrhu, no zvijezda Barcelone i Argentine te osvajač pet Zlatnih lopti ipak je uvijek među najboljima u svemu. 

8. Theo Walcott (Arsenal) - 32,7 km/h

Jedno vrijeme krvnik Hrvatske bio je čak i najbrži nogometaš na svijetu. Ipak, sada je igrač Arsenala ispred Rooneya i Messija te je uspio zadržati mjesto među deset najbržih.

7. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) - 33,6 km/h

Službeno najbolji nogometaš svijeta i osvajač četiriju Zlatnih lopti kao mlađi je bio u samom vrhu najbržih nogometaša svijeta. No dolaze neki novi klinci, ali je maestralni Portugalac i dalje na visokoj razini.

6. Aaron Lennon (Everton) - 33,8 km/h

Tko bi rekao, Everton ima čak dvojicu igrača u 10 najbržih na svijetu. Nakon Rooneya, tu je i Lennon, bivši engleski reprezentativac koji ima psihičkih problema, a svi se nadamo da će se uskoro vratiti na teren i svojom brzinom pomoći velikanu s Goodisona u lovu na Ligu prvaka. 

5. Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) - 34,6 km/h

Najbolji strijelac Bundeslige jedan je od najtraženijih napadača prijelaznog roka, a evo i zašto. Gabonac je među petoricom najbržih igrača, a to najbolje znaju igrači PES-a/FIFA-e, na kojima je jednostavno neuhvatljiv, baš kao i u realnom svijetu.

4. Antonio Valencia (Manchester United) - 35,1 km/h

Krilo ili bek - svejedno je za Valenciju. Reprezentativac Ekvadora već godinama igra za Manchester United, u kojem je stigao čak i do kapetanske vrpce, a svojom brzinom često je ostavio gledatelje bez teksta. Kada pomislite na brzinu i Valenciju, sigurno nećete pomisliti na posrnuli španjolski klub s Mestalle. 

3. Jurgen Damm (Tigres) 35,2 km/h

Mladi Meksikanac njemačkog imena iznenađujuće se nalazi ispred svih spomenutih, dobro poznatih imena svjetskog nogometa. Ofenzivac Tigresa dohvatio je postolje i brončanu medalju u ovoj zahtjevnoj disciplini, pa će u budućnosti o njemu sigurno ozbiljno razmišljati i europski klubovi.

2. Orlando Berrio (Flamengo) - 36 km/h

Drugi najbrži nogometaš svijeta odigrao je tek četiri utakmice za svoju Kolumbiju i nema iskustva u europskom nogometu. Riječ je o napadaču Flamenga koji je senzacionalno pronašao mjesto među zvijezdama, a evo i zašto.

1. Gareth Bale (Real Madrid) - 36,9 km/h

Ni Messi, ni Ronaldo, već - Gareth Bale. Velšanin je uvjerljiv najbrži nogometaš na svijetu, a kada pomislimo na to gotovo je nemoguće ne prisjetiti se Marca Bartre i onog čuvenog "preticanja" na spomenutoj Mestalli, tijekom kojeg je 100 milijuna eura plaćena zvijezda Reala pokazala zašto je na vrhu ove čudesne ljestvice "sprintera". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.