Nije gotovo: Pogledajte kako je Cibalia produljila patnje Dinama

CIBALIA je i nakon 27. kola neporažena na domaćem terenu. Aktualni prvak Dinamo poražen je sa 2:0 pogocima Kresingera i Barabana.

Od početka su u derbiju kola obje momčadi pokazale da misle ozbiljno, makar je konkretniji bio domaćin. Posebno je dobro funkcionirala obrana Vinkovčana koja je sigurno otklanjala svaku opasnost. Cibalia je zaprijetila prvi put u 10. minuti, Lukačević je ubacio, ali i Dinamova obrana bila je koncentrirana. U 13. minuti domaći su imali savršenu priliku za vodstvo. Baraban se našao sam pred Butinom, no, umjesto da puca, predugo je razmišljao, a Butina mu uzeo loptu pred nogama. U 26. minuti još jednu dobru priliku domaćih uništio je Cufre koji je zasmetao Kresingeru u šesnaestercu da bolje puca nakon niskog ubačaja Lukačevića s lijeve strane.

U 40. minuti bolja igra domaćih napokon je okrunjena pogotkom. Kresinger je sa sedam metara u mrežu pospremio ubačaj Lukačevića. Do poluvremena Dinamovi igrači su pokušali shvatiti što se dogodilo, dok su domaći, nošeni navijačima, pokušavali zabiti drugi gol.

Bišćan isključen zbog opasnog starta

U nastavku su Modri bili aktivniji i češće su stvarali prilike. Najprije je Etto u 47. centrirao, ali lopta je bila previsoka za Doda koji ju je pokušao zahvatiti škaricama. Desetak minuta kasnije Sammir je na 16 metara loše izveo slobodni udarac, pucao je po travi, a Lučić izbacio u korner. Malo kasnije Badelj se našao u dobroj prilici, pucao je, a Antolović obranio. U 60. minuti Kresinger je upropastio još jednu stopostotnu šansu. Sam i neometan primio je loptu na 30 metara od gola, Dinamova obrana bila je iza njega, sam se našao pred Butinom i traljavo pucao po travi, a Butina skrenuo loptu u korner. Trener Jurčić ubacio je Moralesa i Primorca, sve je bacio u napad, ali domaći su zabili i drugi gol.

U 71. minuti Baraban je zabio nevjerojatan pogodak za povećanje vodstva na 2:0. Ubačaj iz kornera napadač Cibalije je okrenut leđima od gola nogom prebacio preko sebe, a lopta u velikom luku završila u mreži. Niti nakon drugog pogotka domaćin nije stao, htjeli su očitati lekciju potonulim gostima, ali rezultat se do kraja nije mijenjao. Dinamo je do kraja uspio ostati s igračem manje. Bišćan je zaradio izravni crveni karton nakon opasnog starta na Lukačeviću.

Završnica prvenstva zakomplicirala se novim porazom vodećeg Dinama, koji je još u prošlom kolu očekivao proslavu naslova prvaka. Jurčićeva momčad u sljedećem kolu dočekuje Hajduk koji bi se slavljem na Maksimiru približio Modrima na šest bodova dva kola prije kraja. Cibalia sada na trećem mjestu ima 51 bod, koliko i Splićani, pa bi se i oni mogli umiješati u borbu za nasl

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.