NBA

Nijemac koji je došao u Lakerse traži da zbog njega odustanu od šampionske formule

Foto: Getty Images

NAKON vrlo uspješne međusezone sastav LA Lakersa na papiru izgleda još bolje nego prije dva mjeseca kad su u balonu Disney Worlda osvojili 17. naslov NBA prvaka.

Otišli su Rajon Rondo, Dwight Howard, JaVale McGee i Danny Green, a zamijenili su ih bivši obrambeni igrač godine Marc Gasol i dva najbolja prošlosezonska igrača s klupe, Montrezl Harrell i Dennis Schroeder.

Međutim, njemački razigravač, koji je protekle sezone dvije sezone u Oklahoma Cityju bio pričuva Russellu Westbrooku, odnosno Chrisu Paulu, ne želi više ulogu šestog igrača.

"Već sam prošle dvije sezone izvodio ovo s ulascima s klupe u OKC-u. Mislim da s LeBronom i Anthonyjem Davisom mogu biti koristan kao startni razigravač", poručio je Schroeder.

Njegov zahtjev bi u većini momčadi itekako imao smisla jer Lakersi ni nemaju klasičnu "jedinicu", nego razigravačke dužnosti vrši James, a bekovske pozicije tada pokrivaju obrambeni igrači i dobri šuteri, kao što su prošle sezone činili Green, Avery Bradley i Kentavious Caldwell-Pope. Zato bi Lakersima više odgovaralo da ulazi s klupe, kao Rondo prošle sezone, te igra s loptom dok se LeBron odmara, nego da uz njega na parketu glumi šutera.

Ukratko, uvrštenje Nijemca u startnu petorku značilo bi da Lakersi odstupaju od formule koja im je donijela naslov prvaka iako su sve promjene u sastavu koje su napravili naznačivale da će tu formulu zadržati.

Schroeder je prvih pet sezona u NBA ligi igrao za Atlanta Hawkse, a posljednje dvije za Oklahoma City. Prošle je sezone startao u samo dvije od 65 utakmica i imao prosjeke od 18.9 koševa, 3.6 skokova i 4 asistencije. U karijeri je na prosjecima od 14.1 poena, 2.8 skokova i 4.6 dodavanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.