Nijemci: Kovač pred otkazom? Klub je već razgovarao s mogućim nasljednikom Hrvata

Foto: EPA

NOGOMETAŠI Wolfsburga u nizu su od četiri utakmice bez pobjede. Gleda li se samo ono što su napravili u Bundesligi od početka listopada prošle godine do sad, omjer uspješnosti u njihovim utakmicama iznosi dvije pobjede, četiri remija i sedam poraza u posljednjih 13 utakmica. Posao njihovog trenera Nike Kovača je ugrožen.

Kicker je nedavno pisao da je situacija za hrvatskog stručnjaka teška i istaknuo da će imati barem još jednu priliku da dokaže da je dobro rješenje za Wolfsburg. Ta prilika stiže u nedjelju u utakmici 20. kola Bundeslige u kojoj Wolfsburg igra protiv Hoffenheima. Kicker piše kako su sumnje u Kovačev rad porasle posljednjih mjeseci, ali vodstvo Wolfsburga i dalje vjeruje da može okrenuti situaciju. Bild ima drugačije informacije.

Hasenhüttl umjesto Kovača?

Njemački tabloid piše da će, u slučaju poraza, remija ili loše izvedbe momčadi protiv Hoffenheima, Kovač morati napustiti klupu na kojoj je od ljeta 2022. Navodi se da je klub održao inicijalni razgovor s Ralphom Hasenhüttlom, Austrijancem koji poznaje Bundesligu i koji je bez posla nakon otkaza u Southamptonu prije nešto manje od godinu i pol. Radio je u Ingolstadtu i RB Leipzigu.

Prema podacima Transfermarkta, Kovač je Wolfsburg dosad vodio u 59 utakmica i prosječno osvojio 1.41 bod po susretu. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2025. godine. Ranije u trenerskoj karijeri vodio je mladu i seniorsku reprezentaciju Hrvatske, Eintracht Frankfurt (osvojen kup pobjedom protiv Bayerna), Bayern (dvostruka kruna i superkup) i Monaco (poraz u finalu francuskog kupa od PSG-a).

Pročitajte više