"Nikad neću zaboraviti upoznavanje s Mandžukićem. Mislio sam da je loš tip"

Foto: Profimedia

MARIO MANDŽUKIĆ (37) igrao je za Juventus od 2015. do 2019. te postao jedan od kapetana i miljenika navijača. Proslavljeni hrvatski ofenzivac s torinskim je klubom osvojio četiri naslova talijanskog prvaka, tri domaća kupa, jedan superkup i jednom je izgubio u finalu Lige prvaka. O suradnji s njim za talijanske je medije govorio Moise Kean (23), koji danas igra za Juventus.

Kean je proizvod Juventusove akademije, a kao kadet počeo je trenirati s prvom momčadi. Tu je upoznao Marija Mandžukića, koji mu se itekako urezao u sjećanje. "Postoji jedna priča koju nikada neću zaboraviti. To se dogodilo kada sam imao 15 godina i kada sam prvi put ušao u svlačionicu Juventusa."

"Mislio sam da je loš tip"

"Mandžukić mi se obratio i pitao me što ja tu radim. Rekao mi je da ne razmišljam o tome da ću ostati i da mi daje tjedan dana. Mislio sam da mi je samo htio pokazati koliko je teško u Juventusu. U tom sam trenutku naučio mnoge stvari, čak sam se i pitao je li on loš tip ili mi je samo želio pomoći. Danas znam da je to bilo da mi pomogne i zato što me je volio."

Kean je Juventus napustio u kolovozu 2019., kada je prodan za 27.5 milijuna eura u Everton. Nakon toga je proveo sezonu na posudbi u PSG-u, da bi se 2021. vratio u Juventus. Ove sezone je u 39 utakmica zabio osam golova u svim natjecanjima.