Nikolić: Liježemo i ustajemo se s mišlju da ćemo svladati Barcelonetu

VATERPOLISTE Mladosti u subotu očekuje "biti ili ne biti" utakmica u Euroligi. Žapci gostuju kod Barcelonete i samo ih pobjeda drži u igri za prolazak skupine. Momčad Emila Nikolića nakon poraza od Juga niže loše rezultate, no strateg Mladosti očekuje bolje dane.

"Nakon Nove godine smo upali u krizni period u kojem smo imali loše rezultate. Ali, mislim da će ova utakmica biti prekretnica. Barceloneta je dobila obje utakmice kod kuće, protiv Vojvodine i Herceg Novog, ali na muci se poznaju junaci. Fizički smo idealno pripremljeni, moramo se psihički podignuti i dati sve od sebe za pobjedu", rekao je Nikolić.

Utakmica se, kao i obično kad je Barceloneta u pitanju, igra u podne.

"Kako bude nama, tako će biti i njima. Igraju u tom terminu jer im je tad slobodan bazen. Termin neće biti problem, jer mi smo navikli trenirati u to vrijeme."

Španjolci su u prošlom kolu neočekivano izgubili na gostovanju kod Vojvodine.

"Barceloneta je olako ušla u utakmicu protiv Vojvodine koja se diže i ima mladu ekipu. Njihov poraz ide nama u korist, ali mi moramo dobiti preostale dvije utakmice."

Stanje u momčadi?

"Svi su spremni. Radimo na dizanju samopouzdanja jer radimo početničke pogreške. U proteklim utakmicama smo jako loše igrali prvu četvrtinu, što znači da je problem psihološke, a nikako fizičke prirode. Barceloneta je odlična ekipa, tu su Perrone, Whalan, Ivović, Valles, Garcia... Idemo na megdan velikoj ekipi, ali idemo po pobjedu, liježemo i ustajemo s tom mišlju. Njihovo najjače oružje su kontre, a na to moramo odgovoriti dobro organiziranim napadima u kojima nećemo raditi pogreške i gurati protivnika u kontru. Igra nam i neodlučeno, ali o tome ne razmišljamo, idemo po pobjedu."

Hinić: Normalno je da osciliramo


Igor Hinić se ne slaže s konstatacijom svoga trenera da je momčad upala u krizu.

"Normalno je da imamo uspona i padova. Izgubili smo od dvije vrhunske momčadi, svi su počeli pričati o krizi i to se uvuklo u momčad. Uvijek dajemo sve od sebe, samo nekad ide, a nekad ne. Trener ima zamisli koje mi nekad ne provedemo u djelo, ali to ne znači da se ne zalažemo. U svakoj utakmici idemo na pobjedu i dajemo sve od sebe. U prvom dijelu sezone smo odličnim igrama dali sebi imperativ pobjeda i sad svi očekuju da tako nastavimo", kaže Hinić.

Kapetanu Mladosti ne smeta veliki pritisak na njegovim leđima.

"Normalno je da je najveće opterećenje na meni i ja ne bježim od toga. Dobro smo analizirali Barcelonetu, vjerujemo u sebe i siguran sam da ćemo se vratiti s pobjedom."

Pavić: Pobjeda će nas vratiti na pravi put

Utakmicu je najavio i Josip Pavić.

"Dosad smo uglavnom igrali jako dobro u obrani. Sad su došli loši trenuci za našu momčad i samo nas strpljenje spašava. Trudimo se, dajemo sve od sebe i siguran sam da će bolji dani doći. Mladost je najveći klub na svijetu koji ne trpi da se utakmice uzastopce gube, no sami smo se uvukli u to i sami se moramo izvući. Odlično smo se spremili za Barcu, moramo spriječiti njihove kontre, Garciju i Perronea. Oni igraju zajedno dugo godina i opasni su, ali ćemo dati sve za pobjedu. Bit će teško, ali ako izgubimo, bit će to skupo prodana koža. Mislim da nam je potrebna jedna dobra utakmica koja će nas vratiti na pravi put. Tako je i Jadran, koji je u momčad uložio pet puta više nego mi, bio u krizi pa je pobjedom protiv nas krenuo nizati pobjede", zaključio je jedan od najboljih vratara svijeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.