Nikolić optimističan: Želimo pobjedu više od Juga

MLADOSTAŠI će u srijedu u 18 sati protiv Juga igrati za izjednačenje u finalu Prvenstva Hrvatske. Jug u borbi za tri pobjede vodi 2:1, no na Savi vlada optimizam. Posebno jer su Žapci bili vrlo dobri u utakmicama u kojima su poraženi.

"U Dubrovniku smo odigrali više nego dobro, vodili i onda sve prosuli. Sad je velika prilika za iskljupljenje. Neće biti lako, ali smo se krvavo spremili i napravit ćemo sve da izborimo petu utakmicu. Očekujem borbu za svaki gol i pedalj bazena. Imamo veću želju nego što je ima Jug", rekao je trener Emil Nikolić.

Veliki problem kod Mladosti je pad u završnicama utakmica. Tako su od Juga izgubili dvije utakmica finala i finale Kupa u Zadru.

"Pada nam koncentracija jer neki igrači imaju veliku minutažu, ali to nam je neophodno jer mlađi igrači još nisu dosegli teret takvog susreta. Utakmice prelaze u iscrpljujuće, moramo igrati maksimalno disciplinirano i svako iskakanje iz shema može biti pogubno. Ovaj put će našim mlađim igračima biti lakše jer se ne igra u Gružu, igramo pred svojom publikom."

U prve dvije utakmice finala u Dubrovniku stekao se dojam da je pao interes za veterpolo.

"Sredina je zasićena jer je Jug posljednih godina gotovo stalno prvak i mislili su da će ove godine biti više nego lagano."

Mladost je u ove tri utakmica pokazala više od Juga.

"Slažem se da smo više pokazali, ali to nam ne znači ništa. Jug je umoran, odigrali su puno utakmica i u tome umoru vidim našu šansu."

Kako je Nikolić zadovoljan realizacijom igrača više?

"Nisam zadovoljan. Realizacija nam je oko 50 posto. Puno je isključenja, neka ne razumijemo ni mi koji smo u vaterpolu, a kamoli publika. Suđenje odudara od uobičajenog načina."

Utakmicu je najavio i Šibenčanin Antonio Petković.

"U Gružu smo odigrali borbeno i dobro, a u Zagrebu najlošije, a ipak pobijedili. Serija je duga i iscrpna, ali neće izostati naša volja i borbenost", rekao je Petković uz napomenu da je prezadovoljan svojom prvom sezonom na Savi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.