Nikoličius: Žaper je odbio bolje ponude kako bi došao u Hajduk

Foto: NK Hajduk

MIHAEL ŽAPER (25) novi je igrač Hajduka, objavio je splitski klub. Bivši kapetan Osijeka stigao je u Hajduk u transferu vrijednom milijun eura, a slavonski prvoligaš dobit će i postotak od buduće prodaje. Žaper je potpisao petogodišnji ugovor, a nosit će dres s brojem 6.

Nikoličius: Žaper je odbio bolje ponude kako bi došao u Hajduk

"Mihael je već duži period naš ciljani igrač i vjerujemo da će biti pojačanje za našu momčad. Pokazao je veliku želju za dolaskom u Hajduk, tu posebno mislim na činjenicu da je odbio bolje ponude kako bi došao u naš klub. Cijelu karijeru igrao je za Osijek, produkt je njihove nogometne akademije te posjeduje liderske karakteristike zbog kojih je bio u statusu kapetana momčadi.

Profil je igrača kojem je osnovna pozicija zadnji vezni, odnosno druga šestica u paru dva zadnja vezna na poziciji box to box igrača. Kvalitetno može igrati i na poziciji centralnog veznog, a po potrebi i na mjestu stopera.

Dovođenjem Mihaela Žapera našem treneru pružamo mogućnost šireg izbora igrača u veznoj liniji, što nam je nužno za održavanje kvalitete tijekom cijele natjecateljske sezone te ostvarivanje zadanih ciljeva. 

S obzirom na to da je igrač već otprilike tri mjeseca van momčadskog trenažnog procesa i utakmica, trebat će mu određen period za adaptaciju i dosezanje optimalne razine forme", rekao je Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius za službenu stranicu kluba.

Žaper nije htio produljiti ugovor s Osijekom

Žaper je napustio Osijek nakon 12 godina. U klub je stigao kao 13-godišnjak iz lokalnog niželigaša Olimpije, a za prvu ekipu debitirao je četiri godine kasnije i odmah zabio gol u porazu od Inter Zaprešića. Ovog ljeta ušao je u posljednju godinu ugovora s Osijekom i nije ga htio produljiti.

Ukupno je za svoj matični klub Osijek nastupio 147 puta, zabio 18 i namjestio 13 golova. Za mladu reprezentaciju skupio je osam nastupa. Prošle sezone pisalo se o interesu Espanyola i Schalkea, ali je na kraju ipak stigao u Split.