Ništa od rušenja svjetskog rekorda. Ronaldo propušta utakmicu protiv Hrvatske

Foto: EPA

HRVATSKA reprezentacija, u sklopu priprema za Europsko prvenstvo u Njemačkoj, u subotu gostuje kod Portugala. Utakmica počinje u 18:45 sati, a igrati će se na rasprodanom stadionu u Lisabonu pred 37.500 gledatelja. Hrvatska je do sada odigrala sedam utakmica protiv Portugala uz grozan učinak od jednog remija i šest poraza. Posljednji susret je bio prijateljski u Splitu odigran 2020. godine, a gosti su tada slavili 2:3.

Uoči utakmice izbornik Portugala Roberto Martinez (50), najavio je da na konferenciji za medije da Cristiano Ronaldo (39) neće igrati: "Ruben Neves (27) i Cristiano Ronaldo stižu 7. lipnja. Svi igrači su imali sedam dana da se priključe, da se pripreme za Europsko prvenstvo, da osvježe misli. Plan za njih dvojicu je da preskoče utakmicu s Hrvatskom i igraju protiv Irske."

Hrvatskoj je utakmica u Portugalu posljednja pripremna nakon što su u ponedjeljak na Rujevici slavili 3:0 protiv Sjeverne Makedonije. Portugalci imaju drugačiji plan priprema te su oni jučer svladali Finsku 4:2, a nakon Hrvatske će igrati protiv Irske 11. lipnja. Prva utakmica Hrvatske na Euru protiv Španjolske se igra 15. lipnja, a Portugal svoj nastup počinje tri dana kasnije protiv Češke.

Ništa od rušenja svjetskog rekorda protiv Hrvatske

Budući da Ronaldo neće nastupiti protiv Hrvatske, malo će odgoditi rušenje svjetskog rekorda, vjerojatno do utakmice s Irskom. Naime, to će mu biti 1226. utakmica u karijeri. Nitko u povijesti nogometa nije odigrao toliko utakmica na najvećoj razini što uključuje prvoligaški nogomet, nacionalne kupove, međunarodna klupska natjecanja i utakmice reprezentacije. Ronaldo trenutno rekord dijeli s brazilskim golmanom Rogerijom Cenijem koji je karijeru završio 2015. godine.

Ronaldo već drži rekord u broju nastupa za bilo koju reprezentaciju. Za Portugal je odigrao 206 utakmica te je jedini igrač u povijesti s više od 200 utakmica za nacionalnu vrstu. Njegova profesionalna karijera je započela 2002. godine i zasad ne misli stati te će svoje rekorde još i poboljšati.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.