Nitko u povijesti EP-a i SP-a nije napravio ovo što je Gjasula uspio protiv Hrvatske

Foto: EPA

IGRALA se 72. minuta utakmice između Hrvatske i Albanije kad je albanski izbornik izveo drugu promjenu na utakmici i umjesto strijelca za 1:0 Qazima Lacija u igru uveo Klausa Gjasulu. U preostalom vremenu utakmice on je prošao put od tragičara do junaka.

Samo dvije minute nakon što je on ušao u igru, Hrvatska je preko Andreja Kramarića izjednačila rezultat, a onda se Gjasula u 76. našao na krivom mjestu u krivo vrijeme. Ante Budimir je dobio loptu na lijevoj strani kaznenog prostora, uspio se zagraditi uz aut-crtu i povratnim dodavanjem pronaći Luku Sučića na pet metara. Sučićev udarac je na crti gola blokirao albanski kapetan Berat Djimsiti, no na loptu je naletio Klaus Gjasula, a od njega se odbila u mrežu.

Prvi koji je to napravio

Trenutak nesreće zbog kojeg je mogao ispasti tragičar i krivac za nepovoljan ishod utakmice za svoju reprezentaciju Gjasula je preokrenuo u 95. minuti. Iskoristio je prodor Arbera Hoxhe i ostao sam u sredini kaznenog prostora Hrvatske. Udarcem kroz noge Josipa Šutala uspio je svladati Dominika Livakovića za konačnih 2:2.

Statističari su izdvojili nesvakidašnji podatak koji ga gura u prvi plan. Naime, Gjasula je u jučerašnjoj utakmici postao prvi igrač u povijesti europskih i svjetskih prvenstava koji je ušao u igru s klupe, zabio autogol i gol.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.