Europsko prvenstvo

Nizozemska je pobijedila Njemačku. Što to znači za Hrvatsku?

Foto: EPA

NIZOZEMSKA je u drugom kolu druge faze natjecanja na Europskom prvenstvu u Danskoj svladala Njemačku rezultatom 28:27.

Najveću je prednost imala Njemačka sredinom prvog poluvremena kada je serijom 6:0 došla do prednosti od četiri pogotka razlike (11:7). Ipak, Nizozemke su malo po malo do poluvremena uspjele smanjiti na 15:14.

 

Njemačka je u posljednju minutu i pol dva puta mogla do izjednačenja

U drugom dijelu igrala se izjednačena utakmica, a nijedna reprezentacija nije imala prednost veću od dva pogotka. Minutu i pol prije kraja Njemačka je došla na minus jedan (28:27), ali do kraja susreta nije uspjela realizirati dva kontranapada za izjednačenje.

U redovima Nizozemske je najefikasnija bila Lois Abbingh s osam pogodaka, dok je kod Njemica Julia Behnke zabila četiri gola. Sada su obje reprezentacije na četiri osvojena boda. U posljednjem kolu Nizozemke igraju protiv Rumunjske, dok Njemačku očekuje dvoboj protiv Hrvatske koja ima šest bodova.

Hrvatska može izgubiti od Njemačke s jedan razlike i proći u polufinale

Ekipu izbornika Nenada Šoštarića sada u polufinale sigurno vodi pobjeda ili remi protiv Njemačke. U slučaju poraza i pobjede Nizozemki protiv Rumunjske stvara se krug od tri reprezentacije sa šest bodova.

S obzirom na to da je Hrvatska pobijedila Nizozemsku rezultatom 27:25, a Nizozemska Njemačku 28:27, u tom krugu Hrvatska ima gol-razliku plus dva, a Nizozemska i Njemačka minus jedan. To znači kako hrvatske rukometašice mogu izgubiti od Njemačke s jedan razlike te i dalje proći u polufinale.

Nizozemska nema šanse za prolazak u polufinale

Ako Njemačka pobijedi s dva ili više razlike, ona prolazi dalje, dok Nizozemska ususret posljednjem kolu nema šanse za prolazak.

Susret Hrvatske i Njemačke u Koldingu na rasporedu je u utorak od 18.15, a prijenos na PlanetSportu.

Polufinale donosi plasman na SP na kojem nismo bili devet godina

Ulazak u polufinale hrvatskim rukometašicama donosi borbu za medalje, ali i izravni plasman na Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj sljedeće godine na kojem naših djevojaka nije bilo od 2011. godine.

"Ja to zovem četvrtfinale, utakmica koja može donijeti polufinale, koja može donijeti još neke stvari o kojima sad neću govoriti. Ne opterećujemo ni sebe ni cure s tim. Cure su svjesne što su postigle, ali i što sve nosi ova utakmica. Siguran sam da će dati sve svoje na terenu."

Šoštarić o Nijemicama

Šoštarić je istaknuo kako se radi o kvalitetnim suparnicama.

"Njemice imaju sjajnu golmanicu, u obrani su dosta visoke, a u napadu su individualno bazirane prema kontrama. Sam napad ipak, svodi se na vanjske igračice i njihova križanja, kao i dva vrhunska pivota koja imaju", istaknuo je.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.