Nizozemski analitičar: Šutalo je dio drugoligaške obrane

Foto: EPA

KATASTROFA Ajaxa nastavljena je i u novom derbiju Eredivisie. Kod PSV-a je razbijen 5:2. Tako je klub koji je rekordnih 36 puta bio prvak Nizozemske zakucan na zadnje mjesto sa svega pet bodova u osam utakmica. U njima je Ajax primio nevjerojatna 23 gola, gotovo tri po utakmici.

Josip Šutalo (23) je prije dva mjeseca doveden iz Dinama za 20.5 milijuna eura te je postao četvrti najskuplji igrač u povijesti četverostrukog prvaka Europe. Sad je istaknut kao jedan od najvećih krivaca za Ajaxov nezapamćeni debakl. U posljednjih pet prvenstvenih utakmica sa Šutalom kao stoperom, Ajax je primio čak 18 golova.

Nakon što je pet od njih dobio od PSV-a, ovako je igru obrane na nizozemskom ESPN-u komentirali su Marciano Vink i Kees Kwakman, bivši nogometaši, sada televizijski stručni komentatori: "Gaaei i Avila igraju na drugoligaškoj razini. Šutalo također stalno griješi u obrani."

Šutalo nije dobro reagirao kod prvog gola PSV-a. Najprije je loše komunicirao s bekom te su njih dvojica ostavili puno prostora Lozanu. Kada je meksički napadač utrčao, Šutalo ga nije uspio zaustaviti. Suparnik ga je fintom izbacio iz težišta i probio njega i golmana u prvi kut.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL PSV-a