Njegov video s Modrićem bio je viralan, Marca ga predstavlja kao Realovog 12. igrača

Foto: Screenshot

KONDICIJSKI trener Real Madrida Antonio Pintus predstavljen je u današnjem tekstu Marce kao dvanaesti igrač momčadi i ključni dio uspjeha tog tima. O njemu je znao govoriti i Luka Modrić, a sam Pintus tvrdio je da o hrvatskom kapetanu razmišlja i kad se igra s djecom.

Upravo snimku Modrića i Pintusa iz prošle sezone, u kojoj je Real na čudesan način stigao do titule, izdvaja i čitani španjolski list, točnije trenutak u kojem Realov veznjak grli kondicijskog trenera i viče: "Pintusove metode, Pintusove metode!"

 

Pintus je nevjerojatno predan trener kojem je disciplina sve te ništa manje ne priznaje od igrača koje trenira. Jako je strog i od igrača zahtijeva da promptno prihvate njegove metode jer je fitnes iznimno važan za kvalitetu njihovih igara.

Sadist, ujak, gad...

Nogometaši Chelseaja zvali su ga Sadist zbog svega navedenog. Fernando Morientes, legendarni golgeter Reala, s Pintusom je radio u Monacu i ovako svjedoči o njemu: "On je kao ujak. Drag, ljubazan, ali istovremeno i gad. Imao sam zadovoljavajuća 83 kilograma, ali on me natjerao da za tri tjedna smršavim na 79 kila. Nikada u životu nisam bio gladan kao kad me on trenirao."

S punih 60 godina, Pintus svako jutro započinje trčanjem. Odradi devet kilometara dugu dionicu prije nego što započne rad s igračima. Iznimke ovaj Talijan ne radi ni kad su gostujuće utakmice u pitanju.

Igra se s djecom, misli na posao

"Često kad se igram sa svojom djecom razmišljam o Kroosu i Modriću. Supruga me onda mora upozoriti i reći mi da se spustim na zemlju", izjavio je za La Repubblicu početkom ljeta.

U impresivnom životopisu navodi se da je radio za Chelsea, Udinese, Monaco, Juventus, West Ham, Marseille, Palermo, Sunderland, Real, Inter i opet Real. S njima je osvojio 21 trofej, a nerijetko je išao u klubu kod trenera o čijoj se spremi brinuo dok su bili igrači. Unatoč metodama za koje neki govore da su sadističke, njegov rad je na cijeni i iznimno važan za uspjehe momčadi. On je, kako to navodi Marca, njihov 12. igrač.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.