Njemačka opet izgubila. Potez izbornika naljutio je navijače

Foto: EPA

NJEMAČKA reprezentacija automatski se kvalificirala na Europsko prvenstvo 2024. s obzirom na to da je domaćin, ali svejedno se pomno prate prijateljske utakmice jedne od najvećih svjetskih nogometnih sila. No momčad Juliana Nagelsmanna već neko vrijeme ne izgleda moćno.

Austrija ju je pobijedila 2:0. Protiv domaćina Europskog prvenstva prvi je u 29. minuti zabio Marcel Sabitzer. Sredinom drugog dijela, u 73. minuti, Christoph Baumgartner postavio je konačnih 2:0. Leroy Sane dobio je crveni karton, tako da je Njemačka od 49. minute bila s igračem manje. 

Nagelsmannov naputak postao viralan

Pozornost je privukao i izbornik Nagelsmann, koji je, kako se čini na snimci, dvije minute nakon Saneovog isključenja svom golmanu Kevinu Trappu viknuo da legne, odglumi ozljedu i tako potroši malo vremena. Pogledajte video i procijenite sami.

Njemačkoj je ovo drugi uzastopni poraz u prijateljskim utakmicama i treći susret u nizu bez pobjede. U listopadu je remizirala s Meksikom, a potom kod kuće izgubila od Turske 2:3 te u gostima kod Austrije 2:0.