Europsko prvenstvo

Jedini čovjek koji nije podcjenjivao Hrvatsku prije EP-a bio je njemački izbornik

Foto: EPA

HRVATSKE i njemačke rukometašice će večeras od 18:15 odlučivati o putniku u polufinale Europskog prvenstva u Danskoj. Hrvatska ondje nije bila nikada u povijesti.

Uz to, u četiri dosadašnja susreta (sva u posljednjih godinu i pol dana), Hrvatska nijednom nije uspjela pobijediti Njemačku. U dva domaća susreta je upisala remije, dok je na gostovanjima poražena.

Njemicama igra samo pobjeda, a Hrvatskoj uz pobjedu i remi te poraz od jedan razlike

Ipak, za prolaz u polufinale joj čak i ne treba pobjeda. Dovoljan će biti remi ili poraz s jednim golom razlike uz uvjet da Nizozemska dobije Rumunjsku. Njemicama s druge strane igra samo pobjeda.

Unatoč ulogu u susretu protiv Hrvatske Njemice su prije utakmice sipale hvalospjeve na račun protivnika.

"Hrvatska sada više nije usporediva s onom od lani. Pokazale su impresivan rukomet s puno strasti", kazala je kapetanica Kim Naidzinavicius, dok je Antje Lauenroth govorila s još više biranih riječi.

Groener je vodio Njemačku u sva četiri susreta protiv Hrvatske

"Postala sam fan Hrvatske. Strašno je što sve izvlače iz sebe."

Unatoč razočaranju zbog činjenice da Njemice u 24 sata igraju dvije odlučujuće utakmice za polufinale EP-a, njemački izbornik Henk Groener je također pozitivno govorio o Hrvatskoj protiv koje je baš on vodio Njemačku u sva četiri navedena susreta.

Njemački izbornik često je u kontaktu s Nenadom Šoštarićem

"Otkako smo igrali četiri puta prošle godine u četiri mjeseca, često sam u kontaktu s Nenadom Šoštarićem. I jedini sam koji ih nije podcjenjivao niti sam iznenađen ovime. Hrvatska je snaga timski duh", zaključio je njemački izbornik.

Prijenos utakmice Hrvatske i Njemačke je na prvom kanalu televizije PlanetSport.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.