EUROLIGA

Njemački euroligaš doveo vrlo zvučno pojačanje iz NBA lige

Foto: Getty Images / Guliver Image

NJEMAČKI euroligaš Bayern München doveo je vrlo zvučno pojačanje iz NBA lige. Bavarci su potpisali jednogodišnji ugovor s Gregom Monroeom.

Monroeu je tek 29 godina, u NBA ligi je bio od 2010. kad su ga Detroit Pistonsi izabrali kao sedmog na draftu. Ne računajući rookie sezonu, u Detroitu je proveo najbolje razdoblje karijere postižući u prosjeku 15-ak koševa i 10-ak skokova.

Međutim, kako se stil igre u NBA ligi počeo mijenjati i više ići na ruku šuterima, kvalitete teškog centra poput Monroea više nisu bile toliko potrebne pa je nakon dvije sezone u Milwaukeeju promijenio čak pet klubova u posljednje dvije godine, uglavnom služeći kao osigurač u slučaju ozljeda i mentor mlađim igračima.

U europskoj košarci teški centri i dalje su na cijeni pa je Monroe odlučio prihvatiti ponudu iz Njemačke, gdje će igrati puno više nego u bilo kojem NBA klubu.

U Bayernu će Monroe zateći hrvatskoga košarkaša Leona Radoševića, bivšeg igrača Cibone. Ondje je i Srbin Vladimir Lučić, zatim Nihad Đedović iz BiH, a trener je Crnogorac Dejan Radonjić, trostruki prvak ABA lige s Crvenom zvezdom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.