Potez solidarnosti: Nogometaši odustali od plaća kako ne bi bilo otkaza u klubu

Foto: Guliver Image/Getty Images

KORONAVIRUS je brzo postao prijetnja kako europskoj tako i svjetskoj ekonomiji. Nagoviješta se kriza na razini one nakon velikih ratova pa, dakako, ni nogomet nije iznimka.

No prije nego što krenu apokaliptične situacije, potrebno je donositi brze odluke i mjere. Upravo su se na jednu takvu odlučili igrači i stručni stožer Borussije Mönchengladbach, njemačkog kluba koji se trenutačno nalazi na četvrtom mjestu Bundeslige.

Igrači, treneri i dužnosnici odustali od mjesečne plaće

U nedavnom velikom intervjuu sportski je direktor Max Eberl izjavio: "Igrači su potpuno svjesni svega što se događa i kompletne situacije. Momčad je održala interni sastanak i ponudili su opciju u kojoj bi se odrekli svojih mjesečnih primanja. Vrlo sam ponosan na momke koji su još jednom pokazali kako se ovdje u Borussiji držimo skupa, u dobrim i lošim vremenima."

Opcija koju su ponudili igrači danas je prihvaćena te proširena i na trenersko osoblje te više funkcije u klubu. Taj će se novac transferirati prema ostalim zaposlenicima kluba, kojima bi u protivnom prijetio otkaz.

U njemačkim je medijima najavljeno da bi sličan potez mogli povući i neki drugi klubovi.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.