Tko bi iz drugog plana mogao odlučiti NBA doigravanje?

Foto: Getty Images / Guliver Image

KRENULO je NBA doigravanje u njenoj 66. sezoni. S obzirom da favoriti često nastavljaju dominaciju iz regularnog dijela, tu su igrači koji bi mogli odlučiti najvažnije susrete u play-offu i preokrenuti situaciju u najvažnijim trenucima.

A evo i tko su košarkaši koji bi mogli ove sezone iskočiti iz drugog plana, te kao prošle sezone Andre Iguodala napraviti velike stvari u najvažnijem trenutku sezone.

Kyrie Irving (Cleveland)

Do sada to nije bila sezona koju će Kyrie Irving pamtiti. Igrač Clevelanda je u prosjeku postizao manje od 20 poena po utakmici i dugo tražio se nakon operacije koljena. No, u 13 play-off susreta prošle godine Irving je imao postotak od 45 posto za tri poena, pa Cavaliersi s pravom očekuju njegovu eksploziju.

Blake Griffin (LA Clippers)

Slomljena ruka i silne ozljede spriječile su Blakea Griffina da pokaže svoju kvalitetu u regularnom dijelu sezone. Gorostas Clippersa odigrao je svega 33 utakmice do sada. Međutim, Griffin je prošle sezone u doigravanju postizao 25.5 poena po utakmici, uz 12,7 skokova, te 6,1 asistencija, što govori da će biti veliko pojačanje za momčad Doca Riversa.

Marcus Smart (Boston)

Šesti izbor na NBA draftu 2014. godine Marcus Smart sigurno će u play-offu igrati važnu ulogu za Celticse. Njegova momčad igra jednu od najboljih obrana u ligi, a trener Brad Stevens računa da će upravo Smart biti njegova dodatna kvaliteta.

Andre Iguodala (Golden State)

MVP finala 2015. godine Andre Iguodala borio se s ozljedama koljena i gležnja, pa je Golden State uglavnom bez njega morao obarati rekorde. No, košarkaš iz Springfielda vraća se punoj snazi, što će dodatno osloboditi sjajnog Stephena Curryja, pa će aktualni prvak dobiti veliko pojačanje.

DeMarre Carroll (Toronto)

Ozljeda koljena dopustila je DeMarreu Carrollu svega 24 utakmice do sada. No, Raptorsi su uspjeli dohvatiti doigravanje, u kojem će košarkaš rođen u Birminghamu biti jedan od glavnih igrača uz Kylea Lowryja i DeMara DeRozana.

Danny Green (San Antonio)

Bez sumnje, Danny Green mogao bi napraviti razliku u momčadi San Antonija. Do sada je imao 7.3 poena po utakmici, nakon prosjeka u prošloj sezoni od 11.7 poena. Upravo bi on trebao biti džoker Gregga Popovicha u lovu na novi naslov prvaka.

Josh Richardson (Miami)

Unatoč tome što su navijači Miamija vjerovali da će Justise Winslow biti budući pokretač momčadi, Josh Richardson je preuzeo tu ulogu u ekipi Erika Spoelstre. On je od ožujka u prosjeku igrao 30 minuta po utakmici i od njega će dosta ovisiti koliko može Heat.

Kentavious Caldwell-Pope (Detroit)

Kentavious Caldwell-Pope postao je uz Stana Van Gundyja najpouzdaniji igrač Detroita. Osmi izbor drafta iz 2013. godine koristit će Pistonsima kako u obrani, tako i u napadu, što će protivnicima garantirati puno teži zadatak u doigravanju.

Allen Crabbe (Portland)

Igrač iz Kalifornije zadobio je povjerenje trenera Terryja Stottsa i jedan je od njegovih važnijih košarkaša u rosteru. Agresivnost i duge ruke Crabbea koriste puno njegovoj momčadi, baš kao i igra jedan na jedan. Bez sumnje, igrač iz Los Angelesa imat će zapaženu ulogu u Portlandu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.