Transferi

Nogometaš koji se odrekao 4 milijuna eura: Nisam htio nikoga varati

Foto: Profimedia

TALIJANSKI nogometaš Andrea Ranocchia objavio je kraj karijere dva dana nakon što je raskinuo ugovor s Monzom poslije samo tri mjeseca i tek dvije odigrane utakmice. 

Ranocchia, bivši kapetan Intera, u kolovozu je doživio tešku ozljedu. Odlučio je raskinuti ugovor jer misli da ne bi bio na najvećem nivou nakon povratka na travnjak. Odrekao se tako četiri milijuna eura, koliko je trebao dobiti do kraja ugovora, a Monzin direktor Adriano Galliani ga je javno pohvalio nazvavši ga gospodinom.

"Rastali smo se kao prijatelji"

"Hvala Monzi na ovoj prilici, ukazanom povjerenju i odličnom ugovoru. Nažalost, već na početku godine nisam se osjećao dobro i kao da se nešto isključilo u meni nakon 30 godina strasti prema nogometu. Počeo sam osjećati da u meni nema ničega i preispitivati se. Tada sam doživio tešku ozljedu", rekao je Ranocchia.

"Nisam imao strasti i odlučnosti da se pokušam vratiti nakon ozljede, a nisam htio ni prevariti klub koji je vjerovao u mene. Posebno nisam htio prevariti samog sebe. To sam ja. Rastao sam se s ljudima iz Monze kao prijatelj. To je to. Ne mislim da ću više ikad igrati", dodao je.

Ranocchia je u Monzu, čiji je vlasnik bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi, stigao kao slobodan igrač iz milanskog Intera, s kojim mu je ugovor istekao u lipnju. U Interu je bio od 2010. godine i za milanski klub je odigrao 223 utakmice. Tijekom karijere Ranocchia je upisao i 21 nastup za talijansku reprezentaciju, u razdoblju od 2010. do 2016. godine.