Nogometaš Rome odbio Švedsku: Samo BiH i samo BiH

Foto: Profimedia

ROMIN nogometaš Benjamin Tahirović je odlučio da će u budućnosti nastupati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Tahirović, 19-godišnji veznjak rođen u Švedskoj, početkom veljače obavio je razgovore s izbornikom BiH Farukom Hadžibegićem i direktorom Zvjezdanom Misimovićem. Nakon toga je odlučio igrati za BiH iako je imao kontakte i s čelnicima Nogometnog saveza Švedske.

"Hvala puno na čestitkama i hvala svima na velikoj podršci. Ja sam prije 15 dana donio odluku da ću igrati za BiH. Kada je počela ta velika pozitivna podrška od svih naših navijača, onda sam morao izaći sa svojom odlukom. Samo BiH i samo BiH. Otkako sam bio mali, samo sam htio ići u Sarajevo, uvijek smo na odmor išli u Sarajevo i to je bila moja kuća. Uvijek sam se osjećao top. To je moja domovina i to je moj izbor, srce je izabralo BiH, nije nikada bilo dileme. U BiH mi se najviše sviđaju ljudi, gdje god da odeš, uvijek si dobrodošao i svi vole sport", rekao je Tahirović za Bosnische Nationalmannschaft.

"Razgovori s direktorom i izbornikom su bili otvoreni, pozitivni, pričali smo više puta i imali su kontakt s mojim roditeljima. Sviđa mi se njihov plan o reprezentaciji i ostavili su dobar utisak na mene. Očekivanja su mi velika, najveća. Imamo puno dobrih i iskusnih igrača, borit ćemo se kao lavovi da izborimo plasman na Euro i mislim da ćemo uspjeti", dodao je.

Debitirao kod Mourinha

Karijeru je počeo u omladinskim kategorijama Vasalunda. Prije dvije godine je prešao u Romu, a trener Jose Mourinho ga je prije četiri mjeseca ubacio u prvu momčad. Od tada je za Romu skupio sedam nastupa u svim natjecanjima.

Debitirati za BiH bi mogao 23. ožujka protiv Islanda u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. U toj skupini su još Portugal, Luksemburg, Slovačka i Lihtenštajn.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.