Nogometna elita ujedinila se u Leicesterovoj tragediji

Foto: EPA

ENGLESKA i ostatak svijeta zgroženi su nakon što je sinoć nakon prvenstvene utakmice Leicestera i West Hama (1:1), nedaleko od stadiona na obližnji parking pao i zapalio se helikopter u kojem je bio Leicesterov vlasnik Vichai Srivaddhanaprabha (60).

U iščekivanju službenih informacija o eventualnom broju žrtava i detaljima nesreće, engleski i ostali europski klubovi ujedinili su se u odavanju podrške Leicesteru.

Na društvenim mrežama mislima i molitvama povodom stravične tragedije oglasili su se brojni klubovi poput West Hama, Manchester Uniteda, Manchester Cityja, Liverpoola, Chelseaja, Napolija, Milana i Rome. Podrškama se pridružilo i vodstvo Premier lige, kao i mnogi sadašnji i bivši nogometaši.

Leicesterovi navijači jutros su okupirali klupski stadion King Power. Simbolično pred stadionom već satima ostavljaju cvijeće u znak zahvalnosti prema Vichaiju Srivaddhanaprabhu, omiljenom Tajlanđaninu koji je 2010. godine kupio engleski klub za 39 milijuna funti. Pod njegovim vlasništvom, Leicester je 2016. godine senzacionalno osvojio Premier ligu s trenerom Claudijem Ranierijem. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.