EURO 2020

Norvežani odustali od domaćinstva ženskog rukometnog Eura 15 dana prije početka

Foto: EPA

NORVEŠKI rukometni savez objavio je u ponedjeljak odluku o odustajanju od zajedničke organizacije Europskog prvenstva za rukometašice s Danskom, a kao glavni razlog je navedena nemogućnost usklađivanja organizacijskih zahtjeva s trenutačnim epidemiološkim mjerama u Norveškoj. 

Europsko prvenstvo je na rasporedu od 3. do 20. prosinca, a Danska je ostala kao jedini domaćin natjecanja na kojem bi trebalo sudjelovati 16 reprezentacija među kojima je i Hrvatska.

Norveške vlasti su svjetski prvak u kontroliranju epidemije

Hrvatske rukometašice su ždrijebom smještene u skupinu C s Nizozemskom, Mađarskom i Srbijom, a utakmice u prvom dijelu natjecanja trebale su biti igrane u norveškom gradu Trondheimu.

"Zahvalni smo za suradnju i razumijevanje na koje smo naišli kod naših suorganizatora, Europske rukometne federacije (EHF) i Danskog rukometnog saveza (DHF). Istovremeno, teška srca moramo priznati da nismo u mogućnosti organizirati prvenstvo u Norveškoj", izjavio je u priopćenju predsjednik Norveškog rukometnog saveza (NHF) Kare Geir Lio.

"Prevrnuli smo svaki kamen u nadi da ćemo održati prvenstvo u Norveškoj. Sad je vrijeme da se pomirimo s tim da to nije moguće u skladu s mjerama koje su kod nas na snazi. Poštujemo to. Više puta smo isticali da su norveške vlasti svjetski prvak u kontroliranju epidemije i to ću neprestano ponavljati", dodao je Lio.

Danci će u utorak iznijeti više informacija o samostalnoj organizaciji Eura

U priopćenju NHF-a se navodi da sve navedene strane sada intenzivno rade na tome da se natjecanje održi u Danskoj, ako za to postoje praktični i ekonomski preduvjeti.

Priopćenjem se oglasio i Danski rukometni savez (DHF).

"Već smo u procesu traženja rješenja i mogućnosti za organizaciju cijelog Europskog prvenstva u Danskoj. Više od toga u ovom trenutku ne mogu reći. Pred nama je iznimno težak problem, ali ako ga netko može riješiti, onda su to moji kolege u Danskom rukometnom savezu i naši fantastični volonteri", izjavio je predsjednik DHF-a Per Bertelsen.

U priopćenju se navodi kako DHF očekuje da će u utorak (sutra) biti u mogućnosti iznijeti više detalja o organizaciji Europskog prvenstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.