Engleski prvoligaš za 18 milijuna eura doveo igrača najbolje južnoameričke ekipe

Foto: Nottingham Forest/Twitter

ENGLESKI velikan i dvostruki prvak Europe Nottingham Forest prošle ljeto izborio je povratak u Premier ligu, a vodstvo kluba očigledno je smatralo da im za ostanak u eliti treba praktički cijela nova ekipa. Iz brazilskog prvaka Palmeirasa sada je za 18 milijuna eura stigao 21-godišnji veznjak Danilo.

On je čak 24. novo lice u Forestovoj svlačionici ove sezone, a ne može se reći da se pristup za sada pokazao pogrešnim, jer ekipa Stevea Coopera trenutno zauzima 13. mjesto s pet bodova prednosti u odnosu na West Ham koji se nalazi u zoni ispadanja.

Danilo je igrač potekao u omladinskoj školi Palmeirasa, velikana iz Sao Paula. Za prvu ekipu debitirao je kao 19-godišnjak i upisao je 141 nastup za klub te zabio 12 golova i osvojio sve moguće trofeje. Prošle godine bio je prvak Brazila, a ranije i savezne države Sao Paulo. 2020. i 2021. osvojio je dvije uzastopne Cope Libertadores, a potom i južnoamerički Superkup.

Igra na poziciji šestice i smatra ga se podjednako vještim u destrukciji i kreaciji. Visok je 177 centimetara, a za njegove usluge ranije ove sezone bio je zainteresiran i niz drugih europskih klubova, najviše Arsenal i Barcelona. Britanski mediji pišu kako se radi o igraču koji je fizički i taktički već odavno spreman za izazove Premier lige.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.