Nova sramota hrvatskog nogometa: Armada divljala, a Rijeku potopio radnik željezare

Riječani su tako opet uspjeli osramotiti hrvatski nogomet, nakon što su prošlih sezona iz Europe ispadali od makedonske Renove i irskog St. Patricka. Očigledno je da na Kantridi mnoge stvari ne štimaju, ali radi li se o bojkotu igrača, koji dugo vremena nisu primili plaće, za sada nije poznato.

Rijeku pobijedila momčad koja je zadnji put u Europi slavila 1979. godine

Naime, drugoga objašnjenja gotovo da nema, uzevši u obzir da je Differdange u svojoj osamdesetogodišnjoj povijesti odigrao 22 europske utakmice, upisavši jednu pobjedu, jedan remi i nevjerojatnih 20 poraza.

Jedinu pobjedu ostvarili su još prije 20 godina, 1979. godine kada su sa 2:1 pobijedili ciparsku Omoniju da bi u uzvratu bili poraženi sa čak 6:1. Jedini remi datira iz 1984. godine kada su kući remizirali s velikim Ajaxom. U uzvratu su izgubili 14:0!!

Piskor u 61. minuti 500-njak navijača doveo u ekstazu

Što se tiče same utakmice, gotovo da se u svih 90. minuta nije moglo razaznati na kojoj strani igraju amateri, a na kojoj profesionalci koji godišnje zarađuju stotine tisuće eura. Štoviše, igrači Differdangea dobar su dio utakmice diktirali tempo i stvarali opasne prilike pred golom Velimira Radmana.

Pobjedonosni gol pao je u 61. minuti nakon velike gužve u kaznenom prostoru Riječana. Pucalo je nekoliko domaćih igrača po golu, lopta se kao u fliperu odbijala da bi na koncu Pierre Piskor zabio i doveo 500-njak domaćih navijača na rub ekstaze.

Postoji li pobjeda u uzvratu koja bi osvjetlala obraz Riječana?

Samo dva puta Riječani su ozbiljnije zaprijetili golu domaćina. Prvi put nekoliko minuta prije kraja poluvremena kada je Anas Sharbini opalio sa 25 metara, a luksemburški vratar jedva obranio te desetak minuta prije kraja kada je Čagaljov udarac glavom s gol crte izbio domaći branič.

Što na kraju reći? Možda će Rijeka u uzvratu i nadoknaditi prednost od 1:0, međutim ova svojevrsna sramota koju su nanijeli hrvatskom nogometu teško je nadoknadiva...

Armada prekidala utakmicu, 40-orica u zatvoru!

Dodajmo kako su sramotnoj predstavi svoje momčadi jednako kvalitetno parirali i navijači riječkog kluba. Naime, četrdesetak riječkih navijača uhićeno je dva sata prije početka utakmice, a policija je intervenirala kada su se potukli međusobno. Za vrijeme utakmice čak su dva puta pripadnici Armade teren zasuli bakljama zbog čega je utakmica prekidana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.