LIGE PETICE

Novi dres Barcelone izaziva velike polemike. "Ovo je Real!"

Screenshot: Twitter

KATALONSKI Sport otkrio je kako će izgledati dresovi Barcelone za iduću sezonu, 2023./2024. Senzacionalno je odjeknula vijest da će druga garnitura biti bijela. Ta se boja, naime, u Španjolskoj vezuje uz Barceloninog najvećeg rivala, simbol je Real Madrida. List iz Barcelone navodi da su predsjednik Joan Laporta i Uprava Barcelone odobrili boje i dizajn nakon prezentacije prije dva mjeseca, a sada je dres procurio u javnost, što je izazvalo ogromno zanimanje i ništa manju polemiku.

Barcelona, uz koju vezujemo modru i crvenu boju, redovno je nosila bijeli dres do kraja '70-ih godina prošlog stoljeća. Stariji navijači tog kluba pamte da je zadnja generacija Barce u bijelom bila ona Johana Cruyffa u sezoni 1977./1978. Nakon toga je povučena jer je previše podsjećala na Realov zaštitni znak.

Laporta ju je sada vratio jer je uvjeren da će novi dres te boje srušiti rekorde prodaje. Kako bi ispipao tržište, ali i reakcije navijača, za ovu sezonu kao probni balon pustio je prijelaznu varijantu u vidu sivog dresa s plavim i crnim križem po sredini. 

Međutim, tom dresu je šou ukrao onaj koji će u prodaji i igračima biti tek idućeg ljeta. Navijači Barcelone su podijeljeni, jedni tvrde da im se čini kao da gledaju Real, dok drugi pozdravljaju ovakav povratak u eru igračke i trenerske ikone kluba. Navijači Reala, jasno, likuju i sprdaju barceloniste zato što im "kradu" boju.

Pored otkrića bijelog dresa potpuno nezamijećeno prolazi nova prva garnitura. Ona će i iduće sezone biti klasična, kakva je od 1912. Na prednjoj strani će biti naizmjenične modre i crvene crte, a samo će detalji otkrivati da se radi o modernom dizajnu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.