Novi problemi za Dalića. Otpao igrač kojeg je pozvao prije tri dana

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

NIKOLA VLAŠIĆ (26) i Josip Juranović (28) zbog ozljeda neće nastupiti za hrvatsku reprezentaciju u završnici kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024., objavio je Hrvatski nogometni savez. Podsjetimo, izbornik Zlatko Dalić prije tri dana aktivirao je pretpoziv Vlašiću, no ofenzivni veznjak Torina ipak neće moći nastupiti. Juranovićev nastup je, pak, već bio upitan i sada je potvrđen i njegov izostanak.

"Vlašić je na okupljanje reprezentacije stigao sa zdravstvenim problemom, a nakon treninga u utorak navečer postalo je jasno da zbog bolne pubične kosti neće moći konkurirati za predstojeće utakmice hrvatske reprezentacije te je pušten u klub na daljnju terapiju.

Josip Juranović propustio je prva dva treninga zbog problema s mišićem, a detaljna dijagnoza pokazala je da se desni bek hrvatske reprezentacije neće moći oporaviti na vrijeme da bi konkurirao za utakmicu u Rigi 18. studenoga.

Juranović će nastaviti s terapijama te će, ovisno o brzini oporavka, biti donesena odluka o tomu može li konkurirati za ogled s Armenijom koji je na rasporedu u utorak 21. studenoga u Zagrebu", stoji na stranici HNS-a.

Ključne utakmice Hrvatske za plasman na Euro

Podsjetimo, hrvatska reprezentacija još nije osigurala plasman na Euro. Momčad izbornika Zlatka Dalića u subotu igra protiv Latvije u Rigi, a zatim u utorak, 21. studenog, protiv Armenije na Maksimiru.

Nakon što je u listopadu izgubila u utakmicama protiv Turske (0:1 u Osijeku) i Walesa (1:2 u Cardiffu), Hrvatska u nastavku kvalifikacijskog ciklusa ne ovisi sama o sebi. Sada je trećeplasirana u kvalifikacijskoj grupi D, što znači da joj prijete dodatne kvalifikacije za plasman na Europsko prvenstvo. Isto tako, Hrvatska i dalje može biti osvajačica skupine. 

Da bi kao pobjednica skupine izborila Europsko prvenstvo, mora se poklopiti nekoliko stvari. Osnovni uvjet je da Hrvatska u utakmicama s Latvijom i Armenijom osvoji šest bodova, a zatim da Turska izgubi od Walesa te da Wales ne pobijedi Armeniju.

Nema ni Petkovića ni Kovačića

Ozljedama Juranovića i Vlašića nastavili su se Dalićevi problemi. Naime, Hrvatska je u posljednje vrijeme ostala bez Brune Petkovića, koji još nije zaliječio svoje probleme, a potom je otpao i Mateo Kovačić zbog ozljede mišića. Među ostalima, otprije su teško ozlijeđeni Ivan Perišić i Mislav Oršić.