NOVI REKORD PLAYERUNKONWNS BATTLEGROUNDSA Premašio milijun i pol igrača

Screenshot: Bluehole

PlayerUnkown's Battlegrounds i dalje bilježi nevjerojatan rast. Odlična prodaja izazvala je veliki interes šire javnosti, a sve je rezultiralo time da je PUBG s više od 1,5 milijuna aktivnih igrača u isto vrijeme srušio rekord koji je od ožujka 2016. držala Dota 2 s 300 tisuća igrača manje. Podsjetimo kako je PUBG još u Early Access fazi i igra će biti završena do kraja ove godine.

>>NOVA HIT IGRA NASTAVLJA S RASTOM PlayerUnknowns Battlegrounds i dalje trese industriju
 
>>PROŽIVLJAVA LI DOTA 2 KRIZU Broj aktivnih igrača i dalje opada
 
Battle Royale igra studija Bluehole prodana je u više od deset milijuna primjeraka u nešto više od šest mjeseci, kada je Early Access izdanje ugledalo svjetlo dana. U tom kratkom periodu igra je na Twitch.tv platformi postala gledanija od Leageu of Legendsa i Counter-Strike: Global Offensivea, a po broju aktivnih igrača debelo prestigla Dotu 2. Steam je nedavno uspio probiti brojku od 15 milijuna aktivnih igrača u isto vrijeme, a 10% njih igra upravo PUBG.
 
Screenshot: SteamCharts
 
Popularnost PUBG-a na Twitch.tv platformi ne treba čuditi jer se radi o ukupnom broju sati gledanja određene igre. Tako oni koji prate PUBG na Twitch.tv platformi gledaju druge igrače, a ne konkretna natjecanja, kao što je to često slučaj u League of Legendsu ili Doti 2. Na Gamescomu je održan i prvi službeni PUBG turnir, ali on je otkrio kako igra u tom pogledu mora još puno napredovati.
 
>>GORUĆA RASPRAVA U INDUSTRIJI VIDEOIGARA Jedan od najboljih domaćih igrača objašnjava PUBG fenomen
 
PUBG je uspio ukomponirati natjecateljske elemente koje inače sadržavaju igre za više igrača, dobru zabavu, ali i mogućnost brzog ulaska i izlaska iz mečeva. Tako PUBG možete igrati s puno manje stresa jer jednom kada vas ubiju, vi jednostavno uđete u drugi meč i nastavite igrati. League of Legends i Dota 2 ipak zahtijevaju više vremena te prije nego što upalite igru, trebate se pomiriti s time da će meč trajati oko 40 minuta, što nije pretjerano zabavno pogotovo ako gubite.
 
Velika je prednost PUBG-a što se radi o mladoj igri koju konstantno unaprjeđuju i osvježavaju, a prije službenog izlaska u igru će stići nova mapa, vozilo i neke nove mehanike. Zato bi PUBG tek mogao doživjeti svoj vrhunac, ali pravi izazov će biti u tome kako zadržati igrače.
 
Counter-Strike: Global Offensive i Dota 2 su igre koje dominiraju na Steamu već godinama i normalno je da se dio igrača zasitio ili dosegao svoj vrhunac u igri te zbog sporog napretka traže nove izazove. Međutim, to će se dogoditi i PUBG-u kada igra doživi određenu zrelost. Rijetke igre opstaju više od pet godina i zadržavaju ogroman broj igrača i tu se uglavnom radi o esport naslovima, a što će PUBG ponuditi svojim igračima u zamjenu za lojalnost tek moramo vidjeti.
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.