Novi šok za Bayern. Sezonu mora spašavati bez ključnog igrača

Foto: Profimedia

BAYERN prije tri dana nije izgubio samo utakmicu 29. kola kod Mainza (3:1) i prvo mjesto Bundeslige. U 9. minuti je lijevom braniču Alphonseu Daviesu (22) pukao mišić zadnje lože i trener Thomas Tuchel morao ga je zamijeniti. Umjesto njega ušao je Noussair Mazraoui. 

Novi u nizu teških udaraca grogiranom Bayernu

Davies se u trku bez ikakvog kontakta uhvatio za nogu i s bolnom grimasom pao te je odmah tražio zamjenu. Bilo je jasno da mu je otišla zadnja loža i nakon nekoliko minuta je uz pomoć liječničke službe Bayerna na nosilima iznesen s terena. Činilo se da je po ozbiljnosti ozljede za Daviesa ova sezona vjerojatno završena, a sada je o tome stigla potvrda iz kluba, piše Bild.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VIDEO DAVIESOVE OZLJEDE

Ovo je novi u nizu velikih udaraca za Bayern, koji trese nezapamćena kriza. Pet kola prije kraja Bundeslige, u kojoj je dakle upravo izgubio prvo mjesto od Borussije u jedinom natjecanju koje mu je preostalo, morat će pokušati spasiti sezonu bez ključnog igrača. Davies je za Bayern ove sezone u 38 utakmica postigao tri i namjestio osam golova.

Najbrži i najskuplji lijevi bočni na svijetu

Ukupno je u tri godine za Bayern odigrao 152 utakmice i postigao osam golova uz 25 asistencija. Uz Kyliana Mbappea, Mihajla Mudrika i Adamu Traorea jedan je od najbržih nogometaša svijeta. Izmjerena mu je najveća brzina od 36.5 kilometara na sat, dok je Mudrik rekorder Lige prvaka s 36.63 km/h.

Davies je najskuplji lijevi branič svijeta i vrijednost mu je Transfermarkt procijenio na 70 milijuna eura. Prošlog tjedna je Florian Plettenberg, relevantni novinar njemačkog Skya, objavio da ga želi Pep Guardiola. Budući da je Joao Cancelo iz Cityja na posudbi u Bayernu, moguće je da klubovi dogovore razmjenu igrača pa Cancelo ostane u Njemačkoj, a Davies ode Guardioli.