Novi Srbin u NBA ligi odigrao prve tri minute, dan kasnije su ga razmijenili

Foto: FIBA

JEDAN od sedam igrača koji su sudjelovali u razmjeni Jamesa Hardena iz Philadelphije u LA Clipperse srpski je reprezentativac Filip Petrušev, donedavni igrač Crvene zvezde. Taj 23-godišnjak jedna je od najbrutalnijih žrtava poslovne strane NBA lige jer je doživio prvi trejd samo dan nakon što je odigrao svoje prve minute u najjačoj ligi svijeta.

Petruševa su Philadelphia 76ersi 2021. izabrali kao 50. pick drafta nakon što je u dresu Mege osvojio titule najboljeg strijelca i MVP-ja ABA lige. No, 213 cm visoki centar ostao je još dvije godine u Europi, osvojio Euroligu s Efesom, a prošle sezone igrao za Crvenu zvezdu, prije nego što je odlučio otići u SAD.

Karijera u Philadelphiji formalno mu je trajala manje od tri minute

U startu nije mogao računati na osobitu minutažu jer igra istu poziciju kao MVP lige Joel Embiid, pa u prve dvije utakmice nije ni ulazio u igru, da bi u nedjelju debitirao u visokoj pobjedi protiv Portlanda. Kad je sve već bilo odlučeno, dobio je dvije minute i 41 sekundu na parketu te uhvatio jedan skok.

Samo dan kasnije uključen je u veliku razmjenu u kojoj je s Hardenom i P.J.-om Tuckerom završio u LA Clippersima u zamjenu za Marcusa Morrisa, Nicolasa Batuma, Roberta Covingtona, K.J.-a Martina i gomilu budućeg kapitala na draftu. U prijevodu, na početku svoje NBA karijere ima isti broj nastupa kao i trejdova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.