Novu sezonu Formule 1 od sada možete pratiti na nacionalnoj platformi

Foto: EPA/EFE

PREVIŠE ljudi u Hrvatskoj voli Formulu 1, a da bi ih zaobišla vijest da će, osim na komercijalnoj kabelskoj televiziji "Arenasport", uživo moći dodatno sažetak svih utrka ove sezone vidjeti na Sportskoj televiziji, SPTV-u. 
 
Da, dobro ste pročitali. SPTV je nacionalni kanal, najgledaniji sportski kanal u Republici Hrvatskoj prema istraživanju renomirane firme koja prati TV gledanost – AGB Nielsen. Od nedjelje 25.ožujka u 21:00 sat SPTV počinje emitirati sažetke utrka Formule 1. 
 
Ove godine se vozi 21 utrka Formule 1, širom kugle zemaljske, a sve počinje 25.ožujka u Melbourneu. Do 25. studenog i utrke u Abu Dhabiju adrenalinski obožavatelji oktanskih događanja sasvim sigurno će unaprijed rezervirati termin nedjeljom navečer kako bi pogledali sažetak utrke pa makar i ranije pogledali uživo utrku na "Arenasportu". 
 
Formula 1 je veliki i izazovni kolač, ove godine rebrendirali su cijelu priču, uveli neka poboljšana pravila, definirali odnose među ekipama. 
 
Tko će voziti?
Većina vozača nam je znana jer osim starih lisaca i mladih vukova koji žele uskočiti na njihovo mjesto, važno je napomenuti da su svi veliki timovi ostavili vozače koji su vozili i lani, no neke su se  sitne promjene ipak dogodile tijekom pauze. 
 
U Williamsu je Lance Stroll dobio novog kolegu Sergeja Sirotkina, dok je Toro Rosso zadovoljan s onime što su mladi vozači Pierre Gasly i Brendon Hartley ostvarili u završnici prošle sezone i sad s njima kreće u ovu sezonu. Iz F2 se Sauberu pridružio Charles Leclerc. No i dalje ćemo pratiti uzbudljivo nadmetanje Lewisa Hamiltona u Mercedesu protiv četvrtoplasiranog lani, Kimija Raikkonena u Ferrariju, a i trećega u prvenstvu i drugog vozača Mercedesa – Valtterija Bottasa. Sigurno je da ni Red Bull s Ricciardom i Verstappenom ne želi biti tek pratnja Mercedesu i Ferrariju nego da žele više i kao ekipa, pa su pripremni tjedni i probe novih bolida bili vrlo intenzivni u svim "štalama". 
 
Ipak, već i treninzi na stazi u Melbourneu kazuju kako ni Mercedes nije spavao na staroj slavi, jer su oba Mercedesova vozača vrlo dobra, a Hamilton čak najbolji u dvije vožnje. Također, vrijedi primijetiti da je Max Verstappen iz Red Bulla u obje trening vožnje nadmašio Ferrarijeve vozače.
 
U svakom slučaju, slijedi nam uspješna, zanimljiva i neizvjesna sezona, a svi ljubitelji F1 će osim utrka uživo na "Arenasportu" svakako s uživanjem pratiti i sažetke na SPTV, nedjeljom u 21:00 sat.
 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.