Obala Bjelokosti prošla u četvrtfinale Afričkog kupa nacija i razočarala hajdukovce

Foto: HNK Hajduk Split

OBALA BJELOKOSTI nakon penala izbacila je Senegal s Afričkog kupa nacija. Regularni dio utakmice osmine finala završio je 1:1. Favorizirani Senegalci poveli su već u četvrtoj minuti pogotkom Habiba Dialla, kojem je asistirao Sadio Mane. Domaćin kontinentalnog natjecanja izjednačio je tek u 86. minuti, kada je Franck Kessie bio precizan s bijele točke.

U produžecima nije bilo pogodaka pa je krenulo raspucavanje. Moussa Niakhate jedini nije pogodio od senegalskih izvođača, dok su svi igrači Obale Bjelokosti zabili gol. Na taj su način izborili četvrtfinale, gdje ih čeka bolji iz susreta Mali - Burkina Faso.  

Ostanak Obale Bjelokosti u natjecanju je loša vijest za Hajduk. Naime, u kadru te reprezentacije nalazi se lijevi bočni Ismael Diallo (27), koji će tako ostati na Afričkom kupu nacija. Da je Obala Bjelokosti ispala, vratio bi se u Split i igrao za Hajduk, koji ima problema s izostancima, pri čemu se ističe upravo njegova obrambena pozicija.

Hajduk bez "pola momčadi" putuje u Osijek

Hajduk je u nedjelju na Poljudu izgubio od Rijeke (1:2) u Jadranskom derbiju odigranom u sklopu 20. kola SuperSport HNL-a. Splićani idući vikend gostuju na Opus Areni kod Osijeka. Bit će to derbi 21. kola između drugog i četvrtog sastava hrvatskog prvenstva.

Trener Mislav Karoglan ima probleme uoči tog susreta jer zbog trećeg žutog kartona neće moći igrati Emir Sahiti i Niko Sigur, dok je Marko Livaja ozlijedio gležanj. Očekivana alternativa za Sigura je Marokanac Fahd Moufi, koji i inače mijenja Sigura, a protiv Rijeke je igrao lijevog beka s obzirom na to da je Diallo na Afričkom kupu nacija.

Osim toga, Hajduk dulje muči problem lijevog beka jer se ranije u sezoni teško ozlijedio neupitni prvotimac Dario Melnjak. Diallo ga je dobro zamijenio i stoga će njegov ostanak na Afričkom kupu nacija i dalje biti problem za Hajduk, kojemu su u borbi za naslov prvaka s Rijekom i Dinamom potrebni svi igrači. 

Pročitajte više