Povratak legendarne NBA momčadi

Foto: Guliver Image/Getty Images

MOGU se pohvaliti da su bili prvaci (1979.), a u zlatnim 90-ima smatrani su jednom od najomiljenijih NBA momčadi. Nakon četiri desetljeća igranja u NBA ligi, Seattle SuperSonicsi 2008. otišli su u povijest kad je franšiza preseljena u Oklahomu, gdje su dobili ime Thunder pod kojim i danas igraju.
 
Ipak, sve je izglednije da će Seattle ponovno dobiti NBA momčad. Stvorila se ideja o stvaranju nove NBA franšize koja bi se ponovno zvala SuperSonics i koja bi opet bila dio najjače košarkaške lige svijeta.
Da se o tome ozbiljno razmišlja dokaz je i činjenica da je gradsko vijeće Seattlea odobrilo obnovu dvorane Key Arene. Oak View grupacija spremna je uložiti 660 milijuna dolara u Key Arenu i Seattle Center, što bi do 2020. godine moglo dovesti do stvaranja NBA i NHL momčadi.
 
Key Arena tako bi već za tri godine mogla spremno dočekati povratak legendarnih SuperSonicsa, a u planu je osnivanje NHL tima u ''kišnom gradu''.
 

Povratak legendarne momčadi u Seattle navijači širom svijeta svakako bi pozdravili. Sonicsi su imali veliki broj navijača, posebno sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća kada su dres ovog tima nosili Nate McMillan, Detlef Schrempf, Gary Payton i veliki Shawn Kemp. Legendarno je finale protiv Jordanovih Bullsa 1996.,(Bullsi su slavili 4:2), a u tim dvobojima posebno je briljirao najbolji šesti igrač NBA te sezone, Toni Kukoč.
 
SuperSonicsi imaju i jedan naslov prvaka NBA lige koji su osvojili 1979. godine, a pored legendi kluba poput Paytona ili Kempa, dres ove momčadi su nosili i slavni igrači kao što su Lenny Wilkins, Spencer Haywood, Jack Sikma, Ray Allen, Kevin Durant...
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.