Objavljena snimka Jordana kako slaže Dream Team, nije htio jednog igrača

Foto: Screenshot Twitter

''UZ MAGICA, Isiah Thomas je za mene najveći playmaker u NBA ligi, ali kao čovjek je šupak'', kazao je Michael Jordan u jednoj epizodi megauspješnog dokumentarnog serijala Posljednji ples.

Rivalitet Detroit Pistonsa i Bullsa obilježio je konac 80-ih i početak 90-ih. Thomas i Bad Boysi tri su godine zaredom izbacivali Jordana iz play-offa (dva puta su bili prvaci NBA lige), no 1991. Chicago je napokon prekinuo taj niz i s metlom je počistio (4:0) Pistonse na putu do svoje prve krune.

Upravo je ta zadnja, četvrta utakmica finala Istoka 1991. odredila odnos dvojice velikana. Naime, Jordan je prelazio preko grubosti Ricka Mahorna, Billa Laimbeera i Denisa Rodmana, ali ono preko čega nije mogao prijeći je potez ekipe Pistonsa sedam sekundi prije kraja četvrte utakmice. Pistonsi su se pokupili s terena i nisu čestitali Bullsima. Navodno je to predložio nasilni siledžija Laimbeer, ali Thomas je bio vođa te ekipe i Jordan mu to nikad nije oprostio.

Mržnja je bila tolika da je Jordan uvjetovao svoj nastup u Dream Teamu nepozivanjem Thomasa. Premda je izbornik SAD-a bio trener šampionskih Pistonsa i Thomasov učitelj Chuck Daly, bek Detroita nije otišao na Igre u Barcelonu.

Jordan je u Posljednjem plesu to negirao, tvrdio je da nema veze s nepozivanjem Thomasa, međutim snimka koju su danas objavili američki mediji ga demantira.

Jordan je razgovarao s Jackom McCallumom, novinarom s 30-godišnjim iskustvom koji je izvještavao za Sports Illustrated te članom košarkaške Kuće slavnih kao dobitnik nagrade Curt Gowdy za pisano novinarstvo. McCallum je s Jordanom razgovarao u podcastu The Dream Team Tapes, koji je dio mreže Diversion Podcasts. Audiozapis je danas prenio NBC.

"Rod Thorn (tada član odbora Američkog košarkaškog saveza koji je birao igrače za Dream Team) me nazvao, a ja sam mu najavio da neću igrati u Barceloni ako će u reprezentaciju biti pozvan Thomas. Thorn je odgovorio kako Isiah neće biti pozvan zato što ga tamo ne želi ni Charles Barkley," rekao je Jordan u razgovoru koji je objavljen 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.