SMRT DIEGA MARADONE

Objavljena šokantna snimka Maradoninih liječnika: Objavi da je mrtav

Screenshot: Twitter

SMRT Diega Maradone i dalje je jedna od glavnih tema u Argentini, a neurokirurg Leopoldo Luque i psihijatrica Augustina Cosachov našli su se pod istragom.

Tereti ih se zbog načina na koji su liječili Maradonu u posljednjim danima njegova života, a istražitelji pokušavaju utvrditi jesu li njihovi postupci uzrokovali smrt nogometne legende.

Snimka dokumentira razgovore

Argentinski Infobae objavio je ekskluzivnu priču o događajima tijekom posljednjih minuta Maradoninog života. U tim trenucima optuženi liječnici razmjenjivali su poruke o tome što se događa.

"Ne brini, upravo sam na autoputu, kažeš da se čini da je mrtav? Objavi da je mrtav. Barrio San Andrés, moraš to napraviti, znaš onu ulicu kojom stalno idemo? Idi njome do Italije i doći ćeš do Santa Maríe de Tigre", govori Luque kolegama u snimci koju je objavio Infobae.

Mnoge je iznenadila njegova mirnoća u glasu dok je razgovarao s kolegama u trenucima kad je umirala najveća sportska legenda u povijesti Argentine.

"Da, kretenu, čini se da ima srčani udar i da debeli odlazi kvragu. Nemamo pojma što je dovraga učinio, na putu sam, dolazim", govorio je Luque.

Psihijatrica paničarila

U međuvremenu je Agustina Cosachov slala Luque tekstualne i glasovne poruke kako nacija reagira na Maradoninu smrt i što se govori u medijima.

"U ovom trenutku je s timom u hitnoj, oživljavaju ga, ali nemaju velike šanse. Hitna je zakasnila deset ili petnaest minuta", napisala je Cosachov.

"Ušli smo u sobu, a Diego je bio hladan, jako hladan. Pokušali smo ga oživjeti i podići mu temperaturu, ali nismo uspjeli. Napustio sam sobu, ništa mi ne govore pa sam otišao", govori Luque nakon odlaska iz Maradonine kuće i dodaje:

"To je to. Augustina, to je ono što smo morali učiniti. Obitelj je bila svjesna svega, razgovarali smo. Neki pacijenti su jako teški. Javi mi samo kamo oni idu da ih pratim ako on slučajno preživi."

Tu je snimka prekinuta, a nedugo nakon toga i službeno je objavljeno da je Maradona preminuo.

Treba istaknuti da snimka nije potpuno jasna jer u jednom trenutku govore da je mrtav, a samo nekoliko sekundi kasnije tvrde da je živ, ali njena autentičnost je potvrđena argentinskim medijima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.