Od hit-igrača do "misterija navijača Bayerna". Što se događa s novim napadačem?

Foto: EPA

BAYERN je u zimskom prijelaznom roku doveo krilnog napadača Granade Bryana Zaragozu (22). Španjolac je početkom prosinca 2023. potpisao petogodišnji ugovor s minhenskim klubom te mu se trebao pridružiti na ljeto 2024. Međutim, kako bi nadoknadio izostanke ozlijeđenih ofenzivaca Kingsleya Comana i Sergea Gnabryja, Bayern je ubrzao Zaragozin dolazak.

Transfer je ukupno iznosio 18 milijuna eura, a Bayern je u Zaragozi dobio 164 centimetra visokog ofenzivca koji je samo u prvom dijelu sezone zabio šest i asistirao za dva pogotka Granade, kluba koji se trenutno nalazi na pretposljednjem mjestu La Lige i koji se bori za ostanak. Hit-igrač postao je početkom listopada, kada je u devetom nastupu u prvoj ligi Barceloni zabio dva gola.

Bayern ga hitno doveo pa mu Tuchel u šest utakmica dao 20 minuta

No, u prvih mjesec dana provedenih u Bayernu dobio je svega 20 minuta u šokantnom porazu od Bochuma (2:0). Bundesligaške utakmice s Borussijom Mönchengladbach (3:1), RB Leipzigom (2:1) i Freiburgom (2:2) odgledao je s klupe, dok je derbi s Bayer Leverkusenom (0:3) pratio s tribina. Također, neiskorištena rezerva ostao je u ogledu s Lazijom (0:1) u osmini finala Lige prvaka

Bild piše kako je Zaragozina slaba minutaža "misterij za brojne fanove Bayerna", ali dodaje i da je nakratko bio bolestan. Njemački medij navodi i da je mladi Španjolac "obećao navijačima Granade da neće otići dok ne izbore ostanak u La Ligi".

Prema Bildu to znači da je sada "prekršio časnu riječ zato što su to od njega tražili šefovi Bayerna i sportski direktor Christoph Freund te uslijed ozljeda Comana i Gnabryja".

Tuchel odlazi na kraju slabe Bayernove sezone

Treneru Bayerna Thomasu Tuchelu, koji će na kraju sezone napustiti klub zbog slabih rezultata, u međuvremenu se vratio Gnabry, pa će Zaragoza još teže dobiti minute. Inače, Bayern prolazi kroz tešku sezonu. U Bundesligi je drugi s deset bodova manje od Bayera, dok ga u Ligi prvaka u utorak očekuje uzvrat s Lazijom, koji ima prednost iz prve utakmice.