MMA U REGIJI

Odgođena borba između Hrvata i Crnogorca koju čeka cijela regija

Foto: Megdan Facebook

BORBA između Francisca Barria i Vase Bakočevića odgođena je za rujan.

Vijest je to koju je danas na Instagramu potvrdio Megdan, srpska organizacija u kojoj se oba borca bore. Radi se o jednoj od najiščekivanijih regionalnih borbi u povijesti s obzirom na animozitet koji borci međusobno iskazuju izvan ringa. 

Barrio i Bakočević trebali su se boriti još 5. travnja u Novom Pazaru, ali je pandemija koronavirusa prekinula te planove te se predviđao okršaj u svibnju. Sada su planovi dodatno prolongirani te je jako teško očekivati da ćemo ovaj meč gledati prije rujna.

Sin legende domovinskog rata

Francisco "Croata" Barrio rođen je u Argentini, ali je već kao mali stigao u Hrvatsku. Njegov otac je profesionalni vojnik i u hrvatskoj vojsci je postao jedna od legendi Domovinskog rata. Barrio dolazi iz hrvanja u kojem je za Argentinu postigao neke od najboljih rezultata u povijesti i osvajao medalje na Panameričkim igrama.

Bio je i veliki MMA potencijal koji se borio pod hrvatskom zastavom, ali je njegovu seriju od pet pobjeda prekinuo Filip Pejić 2014. godine. Croata otad nije imao ozbiljan profesionalni MMA meč, a veliki povratak trebao je biti protiv jedne od najvećih zvijezda u regiji, Vase Bakočevića, s kojim se već jednom trebao boriti, prije šest godina.

Otkazana borba

Vaso Bakočević je crnogorski borac s golemim iskustvom. U karijeri ima 40 pobjeda i 19 poraza, a osim u regionalnim organizacijama, borio se i u Bellatoru, KSW-u te ruskim i drugim stranim organizacijama Zbog svog britkog jezika, sjajnog trash-talka i iskrenosti postao je jedan od najkontroverznijih boraca na Balkanu.  Zadnjih mjeseci su se posebno intenzivno prozivali uoči očekivane borbe.

Tako je Barrio nedavno rekao kako je Bakočević, jedan od najpopularnijih boraca u regiji, najopasniji na Instagramu na kojem ga slijede klinci. Bakočević nije ostao dužan te je rekao kako su Barrijevi uspjesi u hrvačkoj reprezentaciji Argentine ekvivalent uspjesima pakistanske nogometne reprezentacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.