Odličan start nove Dota 2 sezone za Team Secret

Foto: Valve/The International Flickr

Dota 2 tim esport organizacije koja je nastala kao posljedica transfera igrača poslije četvrtog The Internationala već neko je vrijeme na samom vrhu svjetske Dota 2 scene. Iako se nisu baš proslavili na posljednjem The Internationalu završivši na 9.-12. mjestu, nova sezona je krenula odlično. Na kvalifikacijama za Minore te ESL One Major u Hamburgu pomeli su konkurenciju u Europi.

>> PROŽIVLJAVA LI DOTA 2 KRIZU Broj aktivnih igrača i dalje opada
 
>>Pogledajte što su igrači proživljavali u najvećem esport finalu u povijesti
 
Novi sustav natjecanja Dota 2 esporta tek se zahuktava. Iako naizgled nema velikih događanja, gotovo konstantno se igraju kvalifikacije za nadolazeće turnire. Prvi turnir u novom Dota Pro Circuitu bit će SL i-League Invitational S3  koji će se održati sredinom listopada u Kijevu. Finalisti posljednjeg The Invitaitonala, Team Liquid i Newbee dobili su direktnu pozivnicu dok su ostali timovi nastup morali izboriti kroz kvalifikacije. One europske osvojio je upravo Team Secret savladavši OG u finalu s rezultatom 2-0.
 
To ne bi bilo ništa iznenađujuće da Team Secret nije osvojio još dva kvalifikacijska turnira za Europu. Onaj za PGL Open Bukurešt koji spada u Minor seriju te onaj za ESL One u Hamburgu, koji će biti prvi Major nove sezone. 
 
Na europskim kvalifikacijama za PGL Open u Bukureštu, Team Secret nije izgubio niti jednu mapu. Iz skupina su izašli neporaženi da bi tako nastavili i u doigravanju protiv HellRaisersa, a potom i mousesportsa u finalu. 
 
Niti u kvalifikacijama za ESL One u Hamburgu nije bilo ništa drugačije. Opet bez izgubljene mape redom su padali Elements Pro, MidOrFid i SFTe-sports. Nedavnim rezultatima Team Secret je pokazao da je jedna od najboljih, ako ne i trenutno najbolja ekipa u Europi. Međutim, to im neće značiti puno ukoliko ne ostvare dobre rezultate na internacionalnim pozornicama. 
 
 
Kako je nedavno potvrđeno da je i AMD SAPPHIRE Dota PIT, koji će se održati u studenom u Splitu, također dio Dota Pro Circuita s Minor licencom, možemo se samo nadati da ćemo Puppey i društvo izboriti pravo nastupa kroz kvalifikacije te doći u Hrvatsku. Team Liquid i Newbee već su potvrdili svoj dolazak. 
 
>>Split domaćin dva milijuna kuna vrijednog Dota 2 turnira
 
Podsjetimo, Dota Pro Circuit novi je sustav natjecanja u sklopu kojeg će se održati 16 Minore te 11 Major turnira u novoj sezoni s ukupnim nagradnim fondom većim od 15 milijuna dolara. Jedna od Minora, kako je ranije spomenuto održat će se i u Splitu. 
 
Team Secret su nakon lošeg rezultata na The Internationalu napustili MP i KheZu, a zamijenili su ih Marcus "Ace" Hoelgaard i Adrian "Fata" Trinks. Ipak, srce ekipe i dalje čine Yeik "MidOne" Nai Zheng te legendarni Clement "Puppey" Ivanov, živa legenda Dota 2 esporta. 
 
Odgovor na pitanje hoće li se Team Secret vratiti u formu iz 2015. i početka 2016. kada su dominirali svjetskom Dota 2 scenom morat ćemo još malo pričekati. Nastave li s ovakvim igrama, lako moguće. Međutim, konkurencija je jača nego ikad. Nove organizacije ulaze u Dota 2 esport, a među posljednjima su Immortals i  OpTic Gaming. Tu su i stari iskusni timovi kao Na'Vi, koji se polako vraćaju. Sve u svemu, ispred nas je odlična Dota 2 sezona.
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.