Odlična Zrinka Ljutić na pragu najboljeg rezultata sezone

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA skijašica Zrinka Ljutić drži izvrsno četvrto mjesto nakon prve vožnje veleslaloma Svjetskoga kupa u slovačkoj Jasni. Za vodećom Šveđankom Sarom Hector ima velik zaostatak od 2.61 sekunde, ali gotovo sve konkurentice zaostale su još više, vjerojatno uslijed pada i teške ozljede domaće skijašice Petre Vlhove.

Njen pad nije izgledao strašno, ali kad je odsklizala u zaštitnu ogradu, u njoj joj je zapela skija, što je dovelo do ozbiljne ozljede noge. Utrka je prekinuta na 20-ak minuta dok bivšu svjetsku prvakinju i pobjednicu Svjetskoga kupa nisu imobilizirali i odveli do ravnine s koje je helikopterom mogu prevesti u bolnicu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SNIMKU PADA VLHOVE

Prije nje pala je i Talijanka Federica Brignone, vodeća veleslalomašica ove sezone, ali ozljeda Vlhove kao da je stvorila mentalnu barijeru kod sljedećih skijašica, koje su redom bilježile velike zaostatke za Šveđankom Sarom Hector. Ipak, teško da se nije našlo više neustrašivih natjecateljica, pa je jasno i da je Hector odvozila izvanredan prvi lauf.

Ispred Ljutić još samo Shiffrin i Robinson

Između nje i Ljutić smjestile su se samo Amerikanka Mikaela Shiffrin (+1.00) i Novozelanđanka Alice Robinson (+1.05), pa hrvatska skijašica ima više od sekunde i pol zaostatka za pobjedničkim postoljem pred drugu vožnju, koja počinje u 13 sati. No, obrani li ovu poziciju, Ljutić će doći do najboljeg plasmana sezone.

Zasad je to sedmo mjesto iz veleslaloma u kanadskom Tremblantu. Samo je jednu utrku u toj disciplini završila izvan prvih 15 te drži 11. mjesto u poretku sa 127 bodova. U ukupnom poretku Svjetskoga kupa je 19. s 208 bodova. 

Veleslalom (Ž), Jasna, prva vožnja:

1. Sara Hector (Šve) 1:10.18
2. Mikaela Shiffrin (SAD) +1.00
3. Alice Robinson (NZ) +1.05
4. Zrinja Ljutić (Hrv) +2.61
5. Camille Rast (Švi) +2.87
...