EUROPSKO PRVENSTVO

Hrvatska ima igračicu u All-Star momčadi Europe

Foto: EPA

HRVATSKA pivotkinja Ana Debelić izabrana je u najbolju momčad Europskog prvenstva rukometašica u Danskoj.

Igračica ruske Astrahanočke je u idealnu postavu izabrana zajedno s vratarkom Sandrom Toft (Danska), lijevim krilom Camillom Herrem (Norveška), desnim krilom Jovankom Radičević (Crna Gora), lijevom vanjskom Vladienom Bobrovnikovom (Rusija), srednjom vanjskom Stine Oftedal (Norveška) i desnom vanjskom Norom Mork (Norveška).

Uz Debelić su za najbolju ekipu bile nominirane još četiri Hrvatice

Najbolja obrambena igračica turnira je Line Haugsted iz Danske, a za najbolju igračicu turnira je izabrana Francuskinja Estelle Nze Minko.

All-Star momčad su birali navijači i stručni žiri EHF-a. Glasovi navijača imali su 40 posto udjela u odluci, dok je žiriju pripalo 60 posto udjela. Osim Debelić, od Hrvatica su za najbolju momčad bile nominirane vratarka Tea Pijević, lijeva vanjska Larissa Kalaus, srednja vanjska Valentina Blažević i Ćamila Mičijević u izboru za najbolju obrambenu igračicu.

Hrvatska danas od 15:30 ide u borbu za treće mjesto, a protivnik je domaćin Danska. Kako god završila utakmica, Hrvatska je već sada izborila najbolji rezultat u povijesti na EP-ima, a plasmanom u završnicu je izborila i nastup na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj sljedeće godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.