BOKS

Odustao od borbe s Hrgovićem pa poručio: On ne radi svoj posao

Foto: AP Photo/Frank Franklin II/Goran Stanzl/Pixsell

FILIP HRGOVIĆ se prije nekoliko mjeseci trebao boriti za poziciju obaveznog izazivača po IBF-u protiv američkog boksača Michaela Huntera, ali do te borbe nikad nije došlo.

U svibnju je Amerikanac odustao od borbe s hrvatskim boksačem, za koju se Hrgović dugo pripremao. Hrgović je bio bijesan, a njegov promotor Eddie Hearn rekao je kako su hrvatskog boksača izigrali. Hunter je uskoro objavio da će se boriti s Mikeom Wilsonom u organizaciji Trillera. Hrgović je Huntera prozvao kukavicom i prevarantom, a karijere su im krenule sasvim drugim smjerom.

U razgovoru za 3KingsBoxing Hunter je objasnio zašto nije došlo do borbe. "Boks je u velikim problemima. Promotori nisu dobro surađivali i odgovorili su organizaciju od toga da licitira za borbu. Sve je predugo trajalo i to mi je olakšalo odluku. Kada su iz Trillera rekli da neće surađivati s određenim ljudima i da žele mene osobno, nisam imao dileme oko odluke", rekao je nesuđeni Hrgovićev protivnik.

Osvrnuo se i na glasine da bježi od hrvatskog borca. "Nisam pobjegao od njega, on se na kraju borio s nerangiranim borcem. Hrgović ne obavlja samostalno svoj posao, nego stalno mora čekati. Zato se ljuti. Ja ne čekam da mi se ukažu prilike, sam ih stvaram. Ta borba se i dalje može dogoditi ako ju je Triller spreman platiti. Protivnici sa mnom riskiraju, a ne mogu puno toga dobiti", zaključio je Hunter.

Podsjetimo, Eddie Hearn je za organizaciju tog meča ponudio 606.666 dolara. Hunteru je od toga trebalo pripasti 60%, a ostatak Hrgoviću, koji bi u tom slučaju zaradio oko 265 tisuća dolara. Pobjednik tog dvoboja bio bi sljedeći izazivač za pojas koji je Usik nedavno preuzeo od Joshue.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.