ZVONIMIR BOBAN

Odvjetnik: Ovo je istina o slučaju Bobana i Gazidisa

Foto: Getty Images

PRIJE tjedan dana Zvonimir Boban dobio je otkaz u Milanu nakon intervjua za Gazzettu dello Sport u kojem je govorio kako mu izvršni direktor Ivan Gazidis radi iza leđa i pregovara s Ralfom Rangnickom, kojeg je želio dovesti na njegovo mjesto.

Otkaz je bio krajnje kontroverzan pa su na portalu Pianeta Milan objavili intervju s poznatim odvjetnikom Francescom Rotondijem, koji je zastupao bivšeg Milanova direktora Marca Fassonea kojeg je klub otpustio 2018.

"Ja tu ne vidim opravdani razlog za otkaz", rekao je Rotondi na početku intervjua.

"Hipoteza da je ugovor raskinut na osnovi intervjua koji je sadržavao neke nedogovorene izjave ne može biti ispravna ili pogrešna. Treba se zapitati s pravnog stajališta je li u njemu bilo elemenata opravdanog razloga, a to je sasvim druga stvar", objasnio je Rotondi pa nastavio.

"Opravdani razlog se konkretizira ako je povjerenje između poslodavca i radnika izgubljeno zbog ponašanja jedne ili druge strane. No to je pravilo 'otvoreno' i može se popuniti drugim sadržajem koji mora proći provjeru zakonitosti kod nadležnog tijela. Ne mislim da bi 'obični nekonvencionalni intervju' mogao biti opravdani razlog otkaza. Mora da je tu bilo nešto više."

Pitali su ga zatim vidi li poveznice između otkaza Bobanu i Fassoneu, kojem je pomagao prije dvije godine.

"Ako je razlog za otkaz samo intervju, onda su analogije očite, ali to ne mogu tvrditi bez da znam detalje priče", rekao je Rotondi.