Olić se za 37. rođendan počastio novim klubom!

Foto: Guliver Image/Getty Images

NEMA PREDAJE ni penzije za Posavskog goniča, koji postaje Lav i to mjesec i pol dana prije 37. rođendana.

Ivica Olić po isteku ugovora s HSV-om, kao slobodan igrač dogovorio je prelazak u drugoligaša München 1860 i od prelaska među Die Löwen, deveti klub u karijeri, dijeli ga samo današnji liječnički pregled, nakon kojeg će potpisati jednogodišnji ugovor. 
 
Nedavno je Olić dobio ponudu Mlade Boleslav iz Češke, spominjalo ga se i kao novog igrača Aston Ville, ali umjesto druge engleske, ipak će u Drugu Bundesligu, ali ne u još jedan klub koji mu je bio u kombinaciji, dojučerašnji trećeligaš Würzburger Kickers.
 
Zehcigerima su otišli Rubin Okotie i Stephan Hain, pa im je nužno pojačanje u napadu, a s obzirom da su tražili igrača koji je "izdržljiv, fizički jak i brz", Olić je i u veteranskim godinama taj. Uz to, njemu i obitelji ionako se ne ide iz zemlje koju su odabrali za život:
 
"Imao sam odličan, konstruktivan razgovor s Thomasom Eichinom, sportskim direktorom Munchena i praktično smo sve dogovorili. Žena i djeca ne žele ići iz Hamburga u kojem ostajemo živjeti, ali sjever i jug Njemačke nisu toliko udaljeni avionom. Kada smo se prije godinu i pol vratili u Hamburg, rekli smo da je dosta seljakanja, ali želim igrati još jednu godinu." izjavio je Olić.
 
"Zehcigeri su veliki klub, imaju lijep stadion, a Munchen je predivan." ne zaboravlja Olić grad u kojem je već živio tri godine, kada je od 2009. do 2012. igrao za Bayern, najvećeg rivala njegovog novog kluba.

Nakon HSV-a, za koji je igrao od 2007. do 2009. i zatim opet jednu sezonu 2015/16, Bayerna (2009-12), Wolfsburga (2012-14), prekaljenom veteranu njemačke elitne lige, u kojoj je odigrao 238 utakmica i postigao 72 gola, druga liga je novo iskustvo. Doduše, već je nastupao u tom razredu, ali daleko su Munchen 1860 i Druga Bundesliga, od Marsonije i Drugog HNL-a, gdje je Ola igrao prije 16 godina. 
 
Nema sumnje da će se Olić s njegovim radničkim i ratničkim mentalitetom izboriti za mjesto u novom klubu, ali itekako mu je potreban povratak u igračku rutinu, jer zadnju utakmicu kao prvotimac igrao je prošlog ljeta protiv Jene u kupu, nakon čega je tijekom cijele sezone 2015/16 za Hamburg sakupio tek devet ulazaka s klupe bez ijednog gola.
 
Klub u koji dolazi prolazi teško vrijeme, jer drevni i slavni Zehcigeri već su 12 godina u drugoj ligi, iz koje su prošle godine zamalo ispali, ali su se spasili golom u sudačkoj nadoknadi doigravanja, dok su proteklu sezonu završili na 15. mjestu, samo jednu poziciju i dva boda udaljeni od ispadanja u treću ligu.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.