EUROPSKI DINAMO

Omiljeni Dinamov Portugalac objasnio što Benficu čeka protiv Modrih

Foto: EPA-EFE

TONEL je jedan od omiljenih i najboljih Dinamovih stranaca u zadnjih deset godina. Portugalski stoper igrao je za Modre od 2010. do 2012. i uvijek bio na visokom nivou, kako na terenu tako i izvan njega.

Karijeru je završio 2016. kao igrač portugalskog Belenensesa u 36. godini, a sada je trener trećeligaša C.F. União de Lamas. 

"Benfica je ime, ali Dinamo im može stvoriti probleme"

Za portugalski Desporto govorio je o Dinamu, sljedećem protivniku Benfice u Europa ligi. Susrest će se u osmini finala, prva utakmice igra se u Zagrebu 7. ožujka.

"To je momčad koja će stvoriti poteškoće Benfici, osobito u Hrvatskoj, jer su njihovi navijači žestoki. To se posebno odnosi na europske utakmice ovog nivoa kakvih Dinamo nije odigrao puno", započinje Tonel pa nastavlja:

"Benfica je ime koje ima reputaciju u Europi i Dinamo će se suočiti s tim protivnikom uz veliku odgovornost. Bit će vrlo motivirani."

Velika razlika između hrvatskog i portugalskog prvenstva

Usporedio je hrvatsko i portugalsko prvenstvo.

"Ako pogledate hrvatsko prvenstvo, Dinamo će biti prvak i to je normalno. Konkurentnost prvenstva Hrvatske je vrlo različita od prvenstva Portugala."

I baš to je minus Dinama - slaba konkurencija u HNL-u, smatra Tonel.

"U europskim natjecanjima će Dinamo uvijek imati više problema jer se susreću s momčadima s druge, više, razine nego u prvenstvu. Zbog toga mislim da je Benfica favorit, ali moraju znati da je Dinamo do osmine finala bio dobar te izbacio dobre momčadi."

Benfica se mora koncentrirati

Tonel dodaje da je Dinamo jedna od najboljih momčadi koja je stigla u osminu finala, ali i vjeruje da Benfica može daleko otići u Europa ligi. 

"Moraju biti u potpunosti koncentrirani na Dinamo."

Benficu 2. ožujka očekuje derbi protiv Porta koji može odlučiti o naslovu prvaka. Utakmica se igra na Dragau.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.